неділя, 18 березня 2007 16:20

Василь Цушко лякає бойовими групами

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Міністр внутрішніх справ Василь Цушко (ліворуч) зі своїм першим заступником Ігорем Білозубом
Міністр внутрішніх справ Василь Цушко (ліворуч) зі своїм першим заступником Ігорем Білозубом

У суботу міністр внутрішніх справ Василь Цушко, 44 роки, провів першу на цій посаді прес-конференцію. За годину до початку біля МВС зібралися близько 20 членів Всеукраїнського об"єднання "Молодь — надія України" з транспарантами: "Цушко!!! Припини "зачистки" у МВС".

Вони вимагають відставки міністра та виконання указу президента про звільнення його заступників Сергія Попкова та Миколи Плеханова. Лідер об"єднання Вадим Гладчук тримає червону клізму зі шматком відірваного картону. На ньому написано: "Для Цушка".

Прес-конференція розпочинається о 13.00. Цушко говорить українською, але згодом вибачається й переходить на російську. Каже, що державну мову вивчає у вільний час, проте говорить нею повільно.

Розповідає, що лише за останній місяць Головне контрольно-ревізійне управління нарахувало фінансових порушень на 193 млн грн. За словами міністра, загальна сума грошових зловживань за 2005–2006 роки становить 752 млн.

При цьому прізвища попереднього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, як і раніше, не згадує. Однак зазначає:

За якісь гнилі 25 доларів чиїсь діти поїдуть сюди

— Я не називав прізвища, але спрацювала російська приказка "На воре и шапка горит". Підняли ґвалт. Значить, приказка діє. Чому почалися такі істерики?

Емоційно реагує на запитання щодо майбутнього "маршу справедливості" на Київ. Коментує слова Луценка, який у Харкові назвав себе "термінатором":

— Термінатор у перекладі означає "разрушитель, уничтожитель". Я не буду термінатором ані міліції, ані чогось іншого.

Потім розповідає про організацію майбутньої акції:

— За нашою інформацією, заманюють старшокласників, учнів ПТУ, студентів технікумів, інститутів. Пропонують по 25 доларів. Шукають спортсменів для створення бойових груп. За якісь гнилі 25 доларів чиїсь діти поїдуть сюди. Ці термінатори й вожді сховаються, а дітей використають як гарматне м"ясо. Спеціально набирають неповнолітніх, щоб у випадку силової дії кинути їх уперед, аби ми проти цих дітей виставлялися.

Зараз ви читаєте новину «Василь Цушко лякає бойовими групами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі