Ексклюзиви
середа, 16 липня 2008 18:42

В Україні почалося формування нової політичної сили

В Україні почалося формування нової політичної сили

Учора на брифінгу депутат від блоку НУ-НС 34-річний Владислав Каськів заявив, що незабаром в Україні з"явиться нова політична сила. Мовляв, це буде партія, до якої увійдуть політики "нової хвилі". Прізвищ не називав.

— Восени ми станемо свідками великих змін у політиці, — стомлено говорить депутат. — Нова політсила буде не технологічною, а ідеологічною. Саме така партія має перспективу в майбутньому, якщо об"єднається навколо конкретних завдань та реформ.

За словами Володимира Каськіва, формування нової партії вже почалося:

— Вона постане із середовища депутатів нової хвилі, які зараз у парламенті, але ще яскраво не проявляють себе в політиці. Вони з різних партій. Я не хочу називати прізвищ, бо боюся їм нашкодити. Але скажу, що уособленням цієї хвилі політиків є голова парламенту Арсеній Яценюк.

Нардеп упевнений, що тільки новий закон про вибори може припинити парламентську кризу.

— Якщо він не буде ухвалений, країна не має жодних шансів. Бо існуючий закон за закритими списками — основа кризи, — наголошує Володимир Каськів. — Якби політики зараз змогли прийняти новий закон, він розв"язав би всі проблеми і без дострокових виборів, яких бояться майже всі політичні сили.

Додає, що наступного тижня внесе до Верховної Ради відповідний законопроект.

— Я пропоную голосування в багатомандатному окрузі, — продовжує. — Це коли кількох депутатів із різних політсил обирають в одному політичному окрузі. Вони відповідають уже не перед вождями, які взяли їх у список, а перед конкретними людьми, що за них проголосували.

Зараз ви читаєте новину «В Україні почалося формування нової політичної сили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути