Ексклюзиви
понеділок, 02 липня 2007 17:27

В Інтернет викинули старі суперечки Ющенка і Тимошенко

Минулого тижня інтернет-сайт "Обозреватель" виставив для читачів аудіо-файл нібито телефонної сварки президента Віктора Ющенка та лідерки БЮТу Юлії Тимошенко. "ГПУ" публікує частину цієї розмови:

Ющенко: Юліє Володимирівно, доброго здоров"я!

Тимошенко: І вам також доброго здоров"я.

Ю.: Юліє Володимирівно, я оце послухав ваше інтерв"ю "БіБіСі". У мене людська до вас пропозиція: або працюйте по совісті зі мною, або других варіантів і авантюр я просто вже не приймаю.

Т.: Вікторе Андрійович, я хочу сказати, що, по-перше, не читала і не знаю, що вас обурило.

Ю.: Я вам не давав такого мандату... Ющенко експлуатується вами кожен день. Я не даю підстав своєю поведінкою погано відноситись до вас. Я прошу мати совість елементарну.

Т.: Віктор Андрійович, ну, по-перше, я прошу, ви не нервуйте. Я почитаю інтерв"ю. Якщо ваша ласка, дайте мені телефон, я вам зателефоную. Якщо дійсно там є підстави, я публічно вибачусь, якщо ви дійсно чимось там образилися. Ви знаєте, я людина дуже спокійна. Я не дзвоню і не влаштовую великі проблеми, коли мене ображають на кожному кроці.

Ю.: Юлія Володимирівна, в мене запитання до вас чисто людське: от що я в житті своєму зробив боляче для вас? Де я вас підвів? Скільки в мене неприємностей від того, що я весь час ходив, хожу, і зараза яка б не ходила переді мною, я буду з Тимошенко ходить? В чому моя вина, скажіть, будь ласка?

Т.: Віктор Андрійович, давайте емоції відкладемо в сторону.

Ю.: Послухайте, будь ласка, послухайте! Чому не інтересуються, куди Симоненко пішов? Куди Мороз пішов? Хто давав вам право коментувать, куди я хожу? Я чиню політичну роботу так, як її вважаю за потрібне. І за цим стоїть певна частина виборців. Можливо, не така багата, як за вами. Чому ви їх не шануєте? Чому мене ви дурнем виставляєте кругом? Що за метод ведення переговорів, Юлія Володимирівна?

Т.: Віктор Андрійович, ви на мене не нападайте, я дуже спокійна людина.

Ю.: Ви не тільки спокійна, Юлія Володимирівна, ви втратили совість для своїх колег. Ви не шануєте тих, хто Вас поважає. Не шануєте! Вам треба конфлікт, вам треба це б...ке президентство! Робіть, що хочете! Я не хочу на цю тему говорити більше!

Сама Тимошенко зараз називає оприлюднення цього запису провокацією. Водночас, сайт "Обозреватель" належить колишньому БЮТівцю Михайлові Бродському.

Директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов, 50 років, не сумнівається у правдивості телефонного запису. Але зауважує:

— Це ще до оформлення угоди про опозицію між БЮТом і "Нашою Україною" записано. Виглядає так, що записував хтось біля Юлі. Тому що в неї голос на записі чистий, а в Ющенка — поміхи.

На інтернет-сайті "БіБіСі" можна почитати виступ Тимошенко на зборах депутатів різних рівнів від БЮТу 30 січня 2007 року. Вона розкритикувала президента Ющенка і прем"єра Януковича.

"Та вони просто однакові, панове. Однакові до мозку кісток", — сказала тоді Тимошенко.

За словами Карасьова, ані Ющенко, ані Тимошенко не зацікавлені в оприлюдненні цих плівок. Це вигідно їхнім конкурентам, які таким чином почали виборчу кампанію.

— Мовляв, "помаранчеві" на фоні нашої консолідації знову між собою сваряться, — пояснює він. — Продовження буде. Можливо, розмови між Ющенком і Януковичем. Щось по широкій коаліції, якщо є такі записи. Це буде вигідно для Юлі. Наприклад, після виборів під час створення коаліції.

Зараз ви читаєте новину «В Інтернет викинули старі суперечки Ющенка і Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути