Ексклюзиви
середа, 19 вересня 2007 18:37

Ющенко зустрівся з керівниками місцевих адміністрацій

  На вчорашній нараді з президентом голова Київської облдержадміністрації Віра Ульянченко користувалася найбільшою увагою серед губернаторів
На вчорашній нараді з президентом голова Київської облдержадміністрації Віра Ульянченко користувалася найбільшою увагою серед губернаторів

Учора 53-річний президент України Віктор Ющенко провів нараду з головами місцевих державних адміністрацій. Зустріч відбулася у великій залі столичного інституту міжнародних відносин. За годину до початку на вул. Мельникова утворюються затори, оскільки майже всі учасники наради приїздять на авто. У коридорі їх пригощають кавою та тістечками, вручають папки з державним прапором та соціальними ініціативами президента.

До зали заходить губернатор Київщини Віра Ульянченко. Сідає в першому ряду. Позаду неї — голова Запорізької облдержадміністрації Євген Червоненко. Одразу всі телеоператори підбігають до них і починають знімати. Президент запізнюється на півгодини. Заходить, сідає за стіл на сцені й каже:

— Треба забезпечити ефективну роботу органів місцевої влади, бо це один із ключових національних пріоритетів.

Обличчя Віктора Ющенка має помітно свіжіший вигляд, ніж раніше: набряки зменшилися, на шкірі менше пухирів. Крім того, він трохи коротше постригся.

У своєму виступі глава держави говорить, що сьогодні на співпрацю місцевої влади та Кабінету Міністрів накладаються складнощі виборчої кампанії. Потім надає слово головам райдержадміністрацій із різних регіонів. Вони по черзі розповідають про свої проблеми. Кажуть, що насамперед необхідно розширити права місцевих рад та збільшити бюджети.

Президент трохи коротше постригся

— Не можна, щоб місцеві ради просили з простягнутою рукою то олівця, то паперу, то десять літрів бензину, — обурюється голова Чорноморської райдержадміністрації Криму Лариса Туйсузова.

Президент уважно слухає кожного й щось занотовує. Присутні підтримують виступи колег оплесками та гучним обговоренням.

Після виступів Віктор Ющенко пропонує внести зміни до законодавства, щоб місцеві ради отримали право достроково припиняти повноваження міських голів. Зала гучно аплодує. Насамкінець глава держави звертається до учасників наради:

— Просив би вас сконцентрувати свою роботу так, щоб усе було готове до виборів. Прогалини в організації виборів неприпустимі.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко зустрівся з керівниками місцевих адміністрацій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути