середа, 20 червня 2007 17:20

Ющенко знову звільнив Пшеничного й Іващенка

Позавчора на інтернет-сайті президента вже втретє з"явилися укази про звільнення суддів Конституційного суду Володимира Іващенка та Валерія Пшеничного. Цього разу Віктор Ющенко звільнив їх на підставі власних заяв про відставку.

Раніше укази з"являлися 30 квітня та 10 травня. Тоді глава держави звільняв Іващенка та Пшеничного за порушення суддівської присяги.

Минулої п"ятниці зранку на сайті президента опублікували ще чотири укази щодо цих суддів. Перші два призупинили їх звільнення за порушення суддівської присяги, а два наступні — про звільнення за власним бажанням. Однак невдовзі ці укази із сайту зникли. Натомість з"явилося повідомлення: "Прес-служба президента України приносить свої вибачення за технічну помилку, яка сталася із указами глави держави про звільнення В. Пшеничного та В. Іващенка через тестування обладнання сайту".

— Ми їх моментально зняли, вибачилися. Укази дійсно були готові, це зрозуміло, але юридичний відділ і відділ кадрів не давали дозволу виставляти їх, — пояснює керівник прес-служби президента Лариса Мудрак. — При сьогоднішніх умовах роботи і навантаженнях — це зрозуміло. Насправді бардаку тут немає.

Утретє укази президента з"явилися під тими ж самими порядковими номерами, що й минулої п"ятниці.

Ні з Пшеничним, ні з Іващенком "ГПУ" поспілкуватися не вдалося. Перший зараз у відпустці, другий — у лікарні через проблеми із серцем.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко знову звільнив Пшеничного й Іващенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі