четвер, 07 лютого 2008 17:14

Ющенко заступився за Семенюк

Минулої середи 50-річну Валентину Семенюк-Самсоненко уряд відсторонив від виконання обов"язків голови Фонду держмайна на період службового розслідування. Виконувачем обов"язків керівника ФДМУ призначили "бютівця" Андрія Портнова.

Голова Секретаріату президента Віктор Балога назвав це антиконституційним свавіллям і запропонував таке рішення скасувати. Зазначив, що голову фонду призначає і звільняє не уряд, а Верховна Рада за поданням прем"єр-міністра.

Учора зранку Семенюк-Самсоненко приїхала до ФДМУ, але всередину будівлі її не пускали працівники Держохорони. Вона показала службове посвідчення і пройшла разом зі своїми заступниками. Потім одразу поїхала до Секретаріату президента. Але з Віктором Ющенком не побачилася, бо він зустрічався з губернаторами. Однак вже за годину президент підписав указ, яким зупинив проведення службового розслідування у Фонді держмайна та звільнення заступників Семенюк-Самсоненко.

Політолог 32-річний Тарас Березовець каже, що прем"єрці необхідна своя людина у Фонді держмайна. Вона хоче розпочати приватизацію Одеського припортового заводу та "Укртелекому".

— Тимошенко шукає гроші для повернення знецінених вкладів, — зазначає він. — А залишення Семенюк на посаді може бути зобов"язанням Віктора Балоги перед Рінатом Ахметовим та Борисом Колесніковим. Бо вона не дала б розпочати реприватизацію "Дніпроенерго".

Тим часом Андрій Портнов зайняв у ФДМУ кабінет на сьомому поверсі. Одразу провів нараду з керівниками департаментів та підписав кілька наказів.

Він прийшов у команду Юлії Тимошенко після відставки її уряду 2005 року. Під час минулої президентської кампанії Портнов захищав у Верховному суді інтереси Віктора Януковича.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко заступився за Семенюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі