вівторок, 27 лютого 2007 16:48

Ющенко відвідав завод Пінчука

На святкуванні 75-річчя Дніпропетровської області вчора побував президент Віктор Ющенко, 53 роки. Спочатку він поїхав на Нижньодніпровський трубопрокатний завод, яким володіє зять екс-президента Леоніда Кучми Віктор Пінчук.

Там президент знайомиться з проектом побудови нового заводу "Інтерпайп сталь", у який уже інвестовано $610 млн. Проект дозволить скоротити вживання природного газу у вісім разів. Платежі до бюджету становитимуть 150 млн грн. Завод мають збудувати через два роки.

— Зараз у Дніпропетровській області є 770 підприємств, — розповідає голова Дніпропетровської облдержадміністрації Надія Дєєва, 55 років. — На них працює 450 тисяч робітників. За обсягами промислового виробництва наша область посідає друге місце в Україні. Що ж до інвестиційної привабливості — третє, після Києва та Донецька.

Потім Ющенко дав прес-конференцію. Були присутні колишній прем"єр-міністр та губернатор Дніпропетровщини Юрій Єхануров, а також Віктор Пінчук.

Президент стриманий, жодного разу не всміхнувся. Зате веселиться Юрій Єхануров. Ющенка запитують про ситуацію із затвердженням у парламенті міністра закордонних справ і голови СБУ.

— Питання призначення Огризка на міністра закордонних справ після того, як я провів консультації з Борисом Тарасюком щодо його відставки, зразу було погоджено з прем"єр-міністром, — каже Ющенко. — І прем"єр дав чітку відповідь: ця кандидатура його влаштовує.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко відвідав завод Пінчука». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі