четвер, 03 квітня 2008 18:34

Ющенко вдруге звільнив Станік

Президент Віктор Ющенко, 54 роки, учора вдруге звільнив суддю Конституційного суду Сюзанну Станік, 53 роки. Позавчора своїм указом він поновив її на посаді, виконуючи рішення Верховного суду. Той постановив, що торік президент звільнив її незаконно.

Цього разу Віктор Ющенко мотивував своє рішення тим, що 2004 року вона неправомірно склала присягу у Верховній Раді. Ця процедура вимагає присутності президента. А тодішнього глави держави Леоніда Кучми у парламенті не було.

— Це вказує на порушення процедури складання Станік присяги судді Конституційного суду. Таким чином, вона не склала присяги судді. Відтак не вступила на цю посаду, — вважає керівник служби з представництва у судах інтересів президента Руслан Кирилюк.

Станік пропрацювала суддею Конституційного суду близько трьох років. Була доповідачем у справі про розпуск Верховної Ради. 1 травня 2007 року Ющенко звільнив її саме "через порушення присяги". Тоді СБУ звинувачувала Станік в отриманні хабарів.

"ГПУ" спробувала зв"язатися із Сюзанною Станік. Секретарка в її приймальні в Конституційному суді вчора зранку повідомила, що Сюзанна Романівна на судовому засіданні. Попросила зателефонувати за годину. Однак у цей час з"явився указ президента про повторне звільнення судді. Після цього у приймальні Станік вже ніхто не брав слухавки.

Директор Центру політичних досліджень "Український барометр" 54-річний Віктор Небоженко вважає, що Віктор Ющенко хоче відтягнути присутність Станік у Конституційному суді на кілька місяців. Тоді там вирішуватимуть важливі для президента питання.

— Через два-три місяці вона знову поновиться, — каже Небоженко.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко вдруге звільнив Станік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі