середа, 25 квітня 2007 17:28

Ющенко та Янукович створили робочу групу

Президент Віктор Ющенко та прем"єр-міністр Віктор Янукович створили робочу групу, яка шукатиме вихід із політичної кризи. Учора вона розпочала свою роботу. Про це розповів віце-прем"єр Дмитро Табачник, 43 роки.

— Обе стороны договорились, что пока группа не достигнет положительных результатов, не будет широко освещать свою деятельность, — каже Табачник.

До складу групи ввійшли представники від президента, прем"єра, депутатських фракцій.

Учорашнє засідання Кабінету Міністрів розпочинає перший віце-прем"єр Микола Азаров, 59 років. Віктор Янукович поїхав до Москви на похорон першого президента Росії Бориса Єльцина.

Азаров українською мовою читає з листочка. Розповідає про досягнення уряду в соціальній сфері.

— Взагалі вісім місяців роботи нашого уряду — це вісім місяців цінової стабільності на основні продукти та товари, —  каже Азаров.

Приступають до порядку денного. Півтори години ніхто з урядовців не виходить із зали засідань. Нарешті з"являється міністр освіти Станіслав Ніколаєнко, 51 рік. Йде до туалету. В руках тримає папери і ручку. Говорить по телефону. Просить, щоб йому знайшли якусь інформацію.

— Отак прямо написать. І покритикувати можна, — диктує.

Після засідання до журналістів іде Табачник зі стосом постанов та зеленою течкою. Сідає за стіл. Папери соває то в один, то в інший бік.

— Кабінет Міністрів прийняв рішення про підвищення розміру пенсій деяким категоріям громадян у зв"язку зі збільшенням середньої заробітної плати, — каже. — Особливо значні підвищення пенсій будуть у тих осіб, які одержують пенсію відповідно до законів про пенсійне забезпечення, звільнених із військової служби і тих, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Пенсії зростуть від 30 до 150 грн у 1,6 млн людей.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко та Янукович створили робочу групу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі