середа, 30 липня 2008 18:29

Ющенко пропонує виділити 4 мільярди гривень

У четвер народні депутати мають зібратися на позачергове засідання парламенту. Повинні затвердити фінансування постраждалих від повені регіонів.

Напередодні глава держави Віктор Ющенко та прем"єр-міністр Юлія Тимошенко внесли до парламенту свої проекти змін до держбюджету. Президент пропонує виділити 4 млрд грн на рятувальні й ремонтні роботи. Глава уряду — 2,5 млрд.

— Ющенко хоче показати, наскільки він добріший від Кабміну. Тому пропонує аж 4 мільярди, — вважає "бютівець" 55-річний Володимир Бондаренко. — Те, що він подає свій варіант — це привід для того, аби взагалі не ухвалити жодного рішення.

— Сьогодні за комплексністю президентський варіант серйозніший і структурованіший, — каже "нашоукраїнець" 46-річний Павло Жебрівський. — Він більш кваліфікований, ніж запропонований Кабміном.

На засідання бюджетного комітету парламенту запросили голів облдержадміністрацій постраждалих регіонів. Вони доповідали, скільки потрібно грошей областям. Депутати мали сумніви щодо сум, які збираються виділяти.

— Наприклад, Кабмін пропонує половину грошей відправити в резервний фонд. І кілька днів у ручному режимі ними розпоряджатися. Частину грошей  виділити "Укравтодору" — той теж буде в ручному режимі їх використовувати. Це нам не може подобатися, — зауважує Жебрівський. — У президентському варіанті розписано все. Там чітко видно по кожній області, що й куди має піти.

Частина депутатів побоюються, що під виглядом внесення змін до бюджету з подолання наслідків повені Юлія Тимошенко й Віктор Ющенко спробують змінити бюджет. Хоча три тижні тому депутати їхні проекти відхилили.

— Спочатку потрібно допомогти людям, а потім займатися політиканством. Бо таким чином ми ніколи не приймемо цей законопроект, — каже Павло Жебрівський.

У Компартії поки що не вирішили, чи підтримуватимуть внесення змін до бюджету. Хоча минулого разу КПУ підтримала законопроект Юлії Тимошенко. Не визначилися й "регіонали".

— Нам можуть дати команду підтримати бюджет в цілому. Але я цього робити не хочу, — говорить "регіонал" Василь Хара, 60 років. — Не об"єктивна ані президентська, ані прем"єрська цифра. А різниця між ними — у два рази. Це змушує думати, що там йде боротьба за любов виборців. І політики вже займаються президентськими виборами, а не конкретними справами.

Блок Литвина не підтримає жодного проекту змін до бюджету в цілому. Лише щодо виділення грошей на ліквідацію наслідків повені.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко пропонує виділити 4 мільярди гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі