середа, 14 березня 2007 17:08

Ющенко присоромив Червоненка

Автор: фото: Микола ЛАЗАРЕНКО
  Президент Віктор Ющенко, міністр сім’ї, молоді та спорту Віктор Корж та губернатор Житомирщини Юрій Павленко відвідали позавчора Центр ранньої медико-соціальної реабілітації для дітей з малозабезпечених сімей
Президент Віктор Ющенко, міністр сім’ї, молоді та спорту Віктор Корж та губернатор Житомирщини Юрій Павленко відвідали позавчора Центр ранньої медико-соціальної реабілітації для дітей з малозабезпечених сімей

Президент Віктор Ющенко, 53 роки, минулого вівторка взяв участь у Всеукраїнській нараді "З любов"ю та турботою до дітей" у Житомирі. Біля обласного музичного драмтеатру зібралися близько п"яти сотень людей із прапорами "Нашої України" та партії "Реформи і порядок".

Під"їжджають два чорних "мерседеси". З них виходять охоронці. Президент сидить в автомобілі спереду — біля водія. Якийсь час зволікає. Тоді виходить і піднімає руку. Натовп починає радісно кричати. Ющенко підходить. За ним — донедавна міністр сім"ї, молоді та спорту, а тепер губернатор Житомирської області Юрій Павленко. Їх обступають люди. Скаржаться на місцеву владу. Зокрема кажуть, що депутати незаконно роздають землю.

— Це такі прості питання, що можна їх... — президент клацає в повітрі пальцями.

— Убирайте от нас этого мера к чертовой матери! Ставьте нам другого! — вигукує хтось із натовпу.

Ющенко не відповідає.

— Ви нам роботу дасте? І таку, щоб з великою зарплатою, — запитують президента.

Не відповідає.

— Вікторе Андрійовичу, візьміть листа, — чоловік простягає Ющенкові папірця.

Той не бачить. Іде до іншої групи людей. Розмовляє з ними. Підходить до жіночки й цілує у щоку. Через дорогу намагається перебігти чоловік з листом. На руках тримає маленьку дівчинку. Його затримує охорона.

— Пустіть мене до Віктора Андрійовича! — кричить той.

Ви нам роботу дасте? І таку, щоб з великою зарплатою

Гукає до Ющенка. Президент повертається й запитує, що трапилося. Підходить Павленко. Чоловік скаржиться, що в нього відібрали будинок. Вони з маленькими дітьми змушені жити в сараї. Павленко запитує адресу. Обіцяє завтра приїхати і розібратися.

Біля входу до драмтеатру на Ющенка чекає віце-прем"єр з гуманітарних питань Дмитро Табачник. Усередину заходять разом. На сцені стоїть стіл. Ющенко сідає в центрі. До трибуни виходить Павленко. Вітає президента й інших учасників конференції. Випадково називає Табачника прем"єром, одразу виправляється. Передає слово Вікторові Ющенку. Той виступає з місця.

— Кількість дитячих будинків сімейного типу зросла більш ніж на 40%, кількість прийомних дітей — взагалі на 300%. На цих показниках зупинятися не можна, — каже президент.

Закликає губернаторів областей, які не здатні піклуватися про дітей-сиріт, подати у відставку:

— У них серця нема! Вони не розуміють масштаб цього завдання й, очевидно, його моральну сторону.

У залі Ющенка слухає представник дитячого фонду ООН в Україні Джеремі Хартлі. Він у класичному костюмі, закинув ногу на ногу. Видно чорні шкарпетки з фіолетовими і рожевими квіточками.

Президент зачитує статистику: у кожній п"ятій області не відкрито жодного нового дитячого будинку сімейного типу. Звертається до губернатора Запоріжжя Євгена Червоненка. Каже, що в його області мільйонер на мільйонері сидить, а він не може відкрити подібний заклад.

Дають слово Хартлі. Він підкреслює, що Україна як європейська держава повинна більше уваги приділяти незахищеним дітям. Потім на сцену виходить хлопчик років десяти — вихованець дитячого будинку сімейного типу. Каже, що сироти хочуть сімейного затишку і тепла. Просить не дивитися на дітей-сиріт так, ніби вони чимось гірші за інших.

Після наради Віктор Ющенко дає брифінг. Говорить про об"єднання опозиції:

— Я розумію, що будуть гарячі голови з боку опозиції і з боку коаліції, які будуть робити максимальну температуру навколо цього. Я б цього не радив.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко присоромив Червоненка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі