вівторок, 25 грудня 2007 18:06

Ющенко представив Єханурова із запізненням на годину

Ющенко представив Єханурова із запізненням на годину

У понеділок 53-річний президент Віктор Ющенко представив керівників трьох міністерств. Спочатку — нового міністра оборони 58-річного Юрія Єханурова.

До Міноборони глава держави запізнюється більше ніж на годину. Надворі його зустрічають Юрій Єхануров і почесна варта. Новий міністр і президент обіймаються і заходять до приміщення.

20 хв. спілкуються наодинці, потім входять до зали.

— Мене не влаштовує та статистика, коли ми кожен рік скорочуємо кількість боєздатних частин, — каже Віктор Ющенко. — Це мій головний докір у роботі Міністерства оборони за останній час. Принизливо і несправедливо говорити про дефіцит матеріального забезпечення, коли щороку до бюджету Міністерства добавляємо 35–38 відсотків.

Переходить до теми контрактної армії.

— З Юрієм Івановичем ми говорили про те, що це далеко не тільки проблема грошей, — каже Віктор Андрійович і дивиться на Єханурова. Той ствердно киває. — Очевидно, не всі мотивації сьогодні зроблені солдатові для того, щоб контрактна форма служби стала домінантною.

Президент наголошує, що протягом трьох днів новий керівник має проаналізувати всі його невиконані укази і протягом десяти — доповісти про їх виконання.

— Я з великою симпатією хотів би представити Юрія Єханурова в якості міністра оборони, — каже Ющенко.

Усі аплодують. Єхануров слухає президента стоячи.

— На яких би ділянках йому не доводилося працювати, за ним немає віршів і легенд.

Єхануров підходить до трибуни:

— Дякую, мій президенте, за довіру. Набуті мною знання і досвід будуть ефективно реалізовані в сфері оборони.

Ющенко їде в МВС представляти 43-річного Юрія Луценка міністром внутрішніх справ. Там на нього чекають вже майже дві години. Президент каже, що міліція повинна залишатися поза політикою.

— А від нового міністра я вимагатиму нових поглядів щодо організації роботи Міністерства, — говорить глава держави.

Останнім президент цього дня представив міністра юстиції 50-річного Миколу Оніщука.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко представив Єханурова із запізненням на годину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі