четвер, 28 лютого 2008 17:37

Ющенко пообіцяв військовим вісім тисяч квартир

Автор: фото: Микола ЛАЗАРЕНКО
  Віктор Ющенко минулої середи їздив на танку на військовому полігоні неподалік від селища Гончарівське, що на Чернігівщині
Віктор Ющенко минулої середи їздив на танку на військовому полігоні неподалік від селища Гончарівське, що на Чернігівщині

Минулої середи президент Віктор Ющенко побував у першій окремій танковій бригаді в селищі Гончарівське на Чернігівщині.

У військовій частині пахне свіжою фарбою. Біля ангарів вишикували танки та іншу військову техніку. До трибуни постелили червону доріжку. Віктор Ющенко прилітає вертольотом. Із ним — міністр оборони Юрій Єхануров. Президент одягнений у камуфляжну форму і берци, міністр — у костюмі.

Ющенко довго і детально оглядає техніку. Потім йде на трибуну. На танкодромі вже гудуть танки "Булат". Подивившись маневри, головнокомандувач їде на полігон за 15 км від Гончарівського. Там йому показують можливості керованої ракети "Комбат".

У Будинку культури збираються солдати і сім"ї військових, яким мають вручати ордери на квартири.

— Торік було вручено 1560 ордерів — повний провал у житловому будівництві, — розповідає Юрій Єхануров. — Віктор Андрійович доручив мені розробити план, який би забезпечив суттєве збільшення введення житла власними силами. А також його купівлю на ринку. Без житла ніякої контрактної армії не може бути в принципі.

Міністр каже, що перші ордери на квартири почали видавати 15 лютого.

— Сьогодні, Вікторе Андрійовичу, ви вручите п"ятисотий, — усміхається Єхануров і запрошує до слова президента.

Це все сусіди будуть. В одному будинку житимуть

— Ми прийшли до того, що маємо на озброєнні власний український танк, який, починаючи від броні і закінчуючи зв"язком, навігацією, озброєнням, повністю належить до винаходів України, — говорить глава держави. — 2010-й має стати першим роком повністю контрактної армії. Але зараз цей план — під загрозою зриву. Можливо, треба почати з житла. Не буде контрактник спати в казармі. Не той час.

Критикує провал житлової програми минулого року. Адже заборгували три тисячі квартир.

— 2008-го військові повинні отримати вісім тисяч квартир. Три тисячі боргу попереднього року, п"ять тисяч — поточного. Це ми можемо осилити. Якщо родини військових можуть самостійно взятися за будівництво житла, вони мають безкоштовно отримати земельну ділянку.

Вручають ордери відставникам. Квартири в Чернігові у новому будинку на вул. Єськова отримали 12 сімей із Гончарівського і 17 із військового містечка Десна.

— Це все сусіди будуть. В одному будинку житимуть, — говорить Єхануров Вікторові Ющенку.

Дехто виходить отримувати ордер із дітьми. Запрошують президента приїздити в гості.

Потім Віктор Андрійович спілкується на вулиці з журналістами. Перед його приходом на східцях шикують солдатів. Просять перед камерами не штовхатися й не колупатися в носі.

Президент говорить, що на військо додатково виділять мільярд гривень. Каже, що не хоче розпускати парламент.

— Питання далеко не в НАТО, — говорить про офіційну причину блокування. — Вибачте, нас туди ще ніхто не запрошує. Йдеться про розподіл влади, випробування коаліції, про інтереси декількох людей або політичних сил: як змінити владу, як отримати важелі впливу на українське суспільство після програшу на виборах.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко пообіцяв військовим вісім тисяч квартир». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі