четвер, 12 червня 2008 19:28

Ющенко подивився навчання підрозділів МНС

Автор: фото: Микола ЛАЗАРЕНКО
  Під час вчорашнього показового тренування Міністерства з питань надзвичайних ситуацій президент Віктор Ющенко оглянув роботу мобільного шпиталю МНС
Під час вчорашнього показового тренування Міністерства з питань надзвичайних ситуацій президент Віктор Ющенко оглянув роботу мобільного шпиталю МНС

Учора президент Віктор Ющенко, 54 роки, дивився показові тренування рятувальних підрозділів Міністерства з питань надзвичайних ситуацій. Після цього заявив, що МНС потрібно виділяти більше коштів.

Навчання відбуваються на спеціальному полігоні в Обухові на Київщині. Напередодні генеральну репетицію переглянув міністр надзвичайних ситуацій Володимир Шандра. Дав команду використовувати менше диму, щоб не йшов у бік президента. А задіяний у навчанні гелікоптер підняти за 10 хв. до приїзду Ющенка, щоб не притрусити главу держави курявою.

Президент приїздить разом із Володимиром Шандрою, секретарем Ради нацбезпеки й оборони Раїсою Богатирьовою та губернатором Київщини Вірою Ульянченко. Ідуть до спеціального оглядового майданчика з накриттям.

Над полігоном пролітає гелікоптер. Із нього вистрибують парашутисти. Приземляються неподалік від президента. Рятують "потерпілих" під завалами. Евакуюють їх гелікоптером. Пожежні машини гасять ліс, що несподівано загорівся. Над лісом пролітає пожежний літак. Виливає воду і гасить вогонь.

Після навчань Віктор Ющенко йде до преси. Говорить, що треба прийняти національну стратегію розвитку рятувальної служби України. Для цього слід переглянути систему фінансування відомства.

— Рятувальники не завжди отримують належну оцінку своєї роботи від держави, — зауважує.

Зазначає, що треба робити вітчизняні пожежні машини. Літак, який гасив ліс, українського виробництва. Таких у МНС є три. За місяць докуплять ще один.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко подивився навчання підрозділів МНС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі