неділя, 20 травня 2007 17:07

Ющенко підпише указ

Автор: фото: Євген КОЛЕСНИК
  Мер Києва Леонід Черновецький (ліворуч), секретар Ради національної безпеки та оборони Іван Плющ, президент  Віктор Ющенко з сином Тарасом та доньками Софією і Христиною, губернатор Київщини Віра Ульянченко під час вшанування жертв комуністичного режиму в
Мер Києва Леонід Черновецький (ліворуч), секретар Ради національної безпеки та оборони Іван Плющ, президент Віктор Ющенко з сином Тарасом та доньками Софією і Христиною, губернатор Київщини Віра Ульянченко під час вшанування жертв комуністичного режиму в

Президент Віктор Ющенко, 53 роки, оголосить третю неділю травня днем вшанування жертв комуністичного режиму. Про це він повідомив у неділю під час заходів на території Національного історико-меморіального заповідника "Биківнянські могили".

— Найближчими днями я підписую відповідний указ, — сказав він.

На обочині Броварського проспекту стоять політики та прості громадяни. Переважна більшість — у вишиванках. Перший заступник голови Секретаріату президента Іван Васюник і секретар Ради національної безпеки та оборони Іван Плющ про щось розмовляють. Неподалік стоїть колишній губернатор Київщини Євген Жовтяк. Але на нього майже не звертають уваги.

Лісом ходять охоронці та міліціонери. З ескортом приїздять мер Києва Леонід Черновецький та секретар столичної міськради Олесь Довгий. Обоє у чорних вишиванках.

Ганьба! Льоня Космос!

Ющенко разом зі своїми дітьми прибуває на 10 хв. раніше запланованого. Іде класти корзину квітів до Меморіального каменя. Син Тарасик тримає батька за ногу.

— Добрий день, — тисне Ющенко руку ветеранові Української повстанської армії і йде далі.

Дітей президент веде за руки.

— Тут ще трохи, зайчик, — звертається до сина.

Потім піднімає його на руки. Донька тримає батька за поли піджака.

До виступу запрошують мера Києва Леоніда Черновецького, 55 років.

— Ганьба! Льоня Космос! — вигукують його кличку люди.

Черновецький виходить до трибуни.

— Ганьба тим, хто не вшановує в таких місцях, — відповідає мер.

Каже, що один з його родичів загинув під час сталінських репресій.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко підпише указ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі