понеділок, 28 січня 2008 16:54

Ющенко натякнув на домовленості між Тимошенко й комуністами

Ющенко натякнув на домовленості між Тимошенко й комуністами

Минулої неділі президент Віктор Ющенко, 53 роки, заявив, що має інформацію про тіньові домовленості щодо приватизації шести обленерго. Кабінет Міністрів виставив їх на продаж. Глава держави припустив, що ці об"єкти можуть отримати депутати Верховної Ради.

— У мене є сигнали про те, що приватизація може обійтися Україні роздачею обленерго певним особам, щоб вони голосували так, як хтось забажає, — наголошує Віктор Ющенко. — Прийде час і моя реакція буде на це миттєвою. Але застерігаю: я поінформований і твердо стоятиму на тому, що ми проведемо не розпродаж України, а продуману приватизацію об"єктів.

За кілька днів до цього нардеп від блоку НУ-НС Ігор Кріль заявив, що при ухваленні Держбюджету на 2008 рік, окрім представників коаліції, "за" проголосували вісім комуністів. Із них лише шестеро були в залі. Кріль натякнув на співпадіння: шестеро комуністів проголосували за бюджет і шість обленерго будуть приватизовані.

— Я не говорю тут про доконаний факт, але давайте поспостерігаємо за цим процесом і подивимося, чим це все закінчиться, — сказав Кріль.

"ГПУ" знайшла прізвища комуністів, які підтримали уряд Юлії Тимошенко. Це — Алла Александровська, Валерій Бевз, Іван Герасимов, Леонід Грач, Ігор Калєтнік, Євген Мармазов, Марина Перестенко та Микола Тимошенко. Під час голосування в залі не було Грача й Александровської. Однак колеги проголосували їхніми картками, хоча це заборонено.

— Перед тим на засіданні фракції ми прийняли рішення однозначно не голосувати, — розповідає 60-річний Леонід Грач.

Водночас не може сказати, хто ж із колег проголосував замість нього. Мовляв, іще не розібрався. Називає голосування восьми комуністів "за" технічною помилкою.

— Але це дає можливість президенту робити підлі натяки в адресу Компартії. Нібито Тимошенко розраховуватиметься з нами приватизацією кількох обленерго. Тому вона така-сяка. Юля дійсно сяка-така, але не треба її путати з нашою партією, — каже комуніст.

Водночас у БЮТ неофіційно розповідають іншу версію ситуації з приватизацією шістьох обленерго. Мовляв, Секретаріат президента хоче це заблокувати, аби не допустити позапланових надходжень від приватизації до держбюджету — саме ці гроші уряд планує спрямувати на виплату по вкладах Ощадбанку. А нездатність Юлії Тимощенко здійснити свої обіцянки й повернути втрачені заощадження може значно зіпсувати її рейтинг, чого нібито й добиваються на Банковій.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко натякнув на домовленості між Тимошенко й комуністами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі