четвер, 03 січня 2008 17:25

Ющенко і Турчинов одягаються в одному магазині

 

Українські політики витрачають на свій одяг часом більше, ніж записують прибутків у податковій декларації. Великим шанувальником дорого вбрання є президент Віктор Ющенко. Він надає перевагу елітному одягу від французької торгової марки "Зіллі". У такому ж одязі "ГПУ" помітила і лідера блоку свого імені Володимира Литвина та першого віце-прем"єра Олександра Турчинова.

У Києві продукцію від "Зіллі" можна знайти у магазині "Санахант", що на вул. Грушевського. Його власницею є Оксана Хант — кума Віктора Ющенка. Разом вони хрестили дитину банкіра-"бютівця" Сергія Буряка, який нещодавно став головою Податкової адміністрації.

"Санахант" розташований за 100 м від Кабінету Міністрів та Верховної Ради. На вході — охоронець із рацією. Він відчиняє відвідувачам двері.

На трьох поверхах магазину представлені наймодніші торгові марки з пошиття одягу: "Ґучі", "Прада", "Версаче", "Дольче-Ґабана". Шалик тут коштує 2 тис. грн, гольф — 6 тис., дублянка — 25.

Одяг від "Зіллі" — на третьому поверсі. Сорочки, краватки, портмоне, рукавички та паски — без цінників. Вони є лише на костюмах та пальтах. Ціни на верхній одяг коливаються від 80 до 500 тис. грн, а костюми коштують 20–25 тис.

Підходить менеджер 38-річний Євген.

— Це одяг для сильних світу цього, відомих людей, — каже він. — У куртці "Зіллі" був убитий Джон Ленон. Такі марки розраховані на тих, хто хоче мати унікальну річ, що буде зроблена для нього одного і лише в одному екземплярі.

Замовляють діаманти на ґудзиках для трусів

Зазначає, що речі від "Зіллі" шиють із найдорожчих та найякісніших тканин, шкіри екзотичних тварин. Наприклад, на підкладку беруть хутро з норки та білки, а комір обшивають шиншилою. Рукавички виготовлять зі шкіри дикого кабана, який живе у Латинській Америці. Вони виходять у кілька разів м"якшими за звичайні.

Євген дістає з шафи пальто, що коштує 120 тис. грн. Воно з японського шовку, що пройшов спеціальну хімічну обробку. Кидає на вітрину. Набирає в долоні води й виплескує на пальто. Вода збирається кульками, як ртуть, і скочується на підлогу.

— Абсолютно не промокає, — задоволено говорить Євген.

Ґудзики для костюмів роблять із перламутру. Хоча менеджер каже, що це не дуже практично:

— Натуральний перламутр при частому використанні та дотиках тріскає. Потім клієнти приходять і міняють ґудзики.

Для найвибагливіших "Зіллі" може пошити одяг на замовлення. Але це буде значно дорожче. У тканину для костюмів вплетена платинова нитка. Замовлення виконують за 45 днів.

— "Зіллі" працює з людьми, які мають величезні гроші й найбільш непередбачувані забаганки. Представники арабських країн навіть замовляють діаманти на ґудзиках для трусів, — усміхається чоловік.

У магазині є спеціальна примірочна для покупців, які хочуть бути непоміченими. У "Зіллі" не зізнаються, хто з українських політиків у них купує одяг.

— У Парижі дуже складно побачити заможних французів, які носять цю марку. "Зіллі" — це одяг для російських або арабських піжонів, — якось сказав про цей одяг нардеп від Партії регіонів Дмитро Святаш. — Носити для перших осіб держави "Зіллі" — те ж саме, що встановити вдома золотий унітаз.

Для Путіна "Зіллі" шиє шапки з хутра

Окрім українського, в одязі від "Зіллі" були помічені ще грузинський і російський президенти. Зокрема, під час візиту до Грузії 25 грудня 2007 року Віктор Ющенко та Михаїл Саакашвілі були одягнені в однакові пальта цієї марки. А для президента Росії Володимира Путіна "Зіллі" шиє хутряні шапки.
Історія цієї фірми розпочалася 1965 року. Тоді кравець Теофіло Зіллі відкрив у французькому місті Леон невеличке ательє. Назвав його своїм прізвищем. Але за п"ять років майстерню в нього купив син польських емігрантів Ален Шимель. Саме він зробив "Зіллі" одягом для еліти. Спочатку спеціалізувався на виробництві розкішного вбрання зі шкіри та хутра. Потім почав освоювати пошиття пальт, костюмів, сорочок, краваток та взуття.
Всупереч прогнозам скептиків такий дорогий товар мав великий попит. Уже 1978-го Шимель зареєстрував "Зіллі" як торгову марку. 1983 року в Лондоні відкрив перший магазин. Серед 13 офіційних магазинів "Зіллі" лише п"ять — у західних країнах. Решта — в державах колишнього соцтабору та Азії.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко і Турчинов одягаються в одному магазині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі