середа, 19 березня 2008 17:13

Уряд відкоригував угоду з "Газпромом"

Першим на сьогоднішнє засідання Кабінету Міністрів о 9.35 прийшов міністр транспорту Йосип Вінський. Сідає у крісло й гортає папери. Час від часу широко позіхає. Рота рукою не прикриває. Поступово з"являються решта міністрів.

О 10.05 заходить прем"єр-міністр 47-річна Юлія Тимошенко. Тримає купу паперів. Розповідає, що її уряд підвищив доходи людей та зменшив інфляцію.

— Сьогодні ми розглянемо угоду між НАК "Нафтогаз" та "Газпромом" щодо постачання газу у 2008 році, — зазначає Тимошенко. — Вона набере чинності лише після того, як буде підтримана урядом.

Каже також, що на засіданні говоритимуть про покращення умов життя і соціальних гарантій для контрактних військовослужбовців. Щоб зробити таку службу привабливішою.

— У нас неприємна ситуація із забрудненням Керченської протоки. Там накопичилася велика кількість сміття і мазуту, — продовжує прем"єрка. — Ми повинні розробити заходи, як подолати це явище.

Тимошенко обіцяє, що на засіданні створять комісію. Вона за три дні має визначитися з необхідними роботами і кошторисом.

Просить журналістів вийти і прийти після обіду на прес-конференцію. За кілька годин віце-прем"єр Іван Васюник розповідає, що уряд вніс поправки до угоди з постачання газу в Україну. Тепер потрібно провести додаткові консультації з "Газпромом" і переконати росіян із ними погодитися.

Глава уряду згодом обіцяє, що на дострокових виборах міського голови Києва БЮТ висуватиме свою кандидатуру.

— Наша політична сила має найбільший рівень підтримки, і було б безвідповідально підтримувати людину, за яку ми не несемо повної відповідальності, — каже прем"єрка. — Сподіваємося, що наші партнери нас підтримають.

Зараз ви читаєте новину «Уряд відкоригував угоду з "Газпромом"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі