середа, 21 травня 2008 17:53

Уряд розірвав угоду із компанією "Венко"

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Міністр вугільної промисловості Віктор Полтавець (ліворуч) і міністр охорони навколишнього середовища Георгій Філіпчук цілуються перед засіданням Кабміну
Міністр вугільної промисловості Віктор Полтавець (ліворуч) і міністр охорони навколишнього середовища Георгій Філіпчук цілуються перед засіданням Кабміну

Учора вранці будівлю Кабінету Міністрів оточили кілька сотень прихильників столичного міського голови Леоніда Черновецького. Вони вимагали від уряду підвищити пенсії та виплати матерям за загиблих у воєнних діях синів.

— Да-вай гроші, да-вай гроші! — скандують і стукають порожніми пластиковими пляшками по кам"яному паркану. Так триває понад 3 год. Але до них ніхто не виходить.

Усередині в залі засідань збираються урядовці. Міністр оборони 59-річний Юрій Єхануров голосно каже, що скоро продаватимуть військові запаси.

— Тож якщо комусь треба 400 тисяч банок, панове міністри, то військове майно для вас, — усміхається він. — Весь перелік скоро оприлюднимо в Інтернеті.

Прем"єр-міністр 47-річна Юлія Тимошенко запізнюється на 15 хв. У виступі хвалить уряд. Говорить, що нинішній Кабмін отримав найбільше іноземних інвестицій за останні 17 років — понад $3 млрд.

— Да-вай гроші, да-вай гроші! — скандують і стукають порожніми пластиковими пляшками

— Якби пішла приватизація, то ми цей показник перевищили б разів у 20 як мінімум, — упевнена Тимошенко. — Але сьогодні, на жаль, ситуація з приватизацією вам відома.

Прем"єрка просить журналістів вийти. За дві години у коридор виходить перший віце-прем"єр 44-річний Олександр Турчинов. Розповідає, що на засіданні уряд ухвалив рішення про односторонній вихід із угоди з компанією "Венко". Вона мала ліцензію на розробку шельфів Чорного моря. Минулого тижня уряд її скасував, але Генеральна прокуратура оскаржила. Президент своїм указом створив робочу групу щодо цього питання.

— Ми все ж прийняли таке рішення, незважаючи на "кришування" і спроби використовувати Генпрокуратуру, яка після наради у президента подала протест на рішення уряду щодо скасування ліцензії, — каже Турчинов.

Додає, що повернення компанії "Венко" ліцензії буде злочином.

Зараз ви читаєте новину «Уряд розірвав угоду із компанією "Венко"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі