середа, 25 червня 2008 18:13

Уряд надасть Львівщині 25 мільйонів гривень

У вівторок прем"єр-міністр України 47-річна Юлія Тимошенко п"ять годин перебувала у Львові. З урядовою делегацією вона вивчала наслідки буревію, який пройшов територією області у понеділок, 23 червня.

Літак приземляється о 14.00. Із прем"єром прилітають міністр з надзвичайних ситуацій Володимир Шандра, міністр регіонального розвитку та будівництва Василь Куйбіда, міністр із питань житлово-комунального господарства Олексій Кучеренко та заступник міністра оборони Богдан Буца.

Урядовий кортеж вирушає до Яворівського району, який постраждав найбільше. Зупиняються в центрі Яворова. Юлію Тимошенко обступає натовп. Фотографують її на мобільні телефони. Прем"єрка спілкується з людьми 20 хв, тоді кортеж повертається у Львів до будинку обласної ради.

— Львівщині завдані збитки на суму понад 50 мільйонів гривень, — говорить на нараді губернатор Микола Кміть, 42 роки. — Із резервного фонду держбюджету потрібно виділити 25 мільйонів. Це не враховуючи збитків сільського господарства та армії. Попередньо вони становлять 15 і 2,5 мільйона. Окрім того, потрібен мільйон гривень на закупівлю метеорологічного обладнання, яке дозволить наступного разу завчасно дізнатися про наближення стихії.

— Вже завтра почнуть надходити кошти, — обіцяє Тимошенко.

Вона каже, що найближчим часом уряд підпише з керівництвом області угоду про регіональний розвиток на п"ять років.

— Планування на п"ять років — це ознака стабільної країни, — зазначає прем"єр. — Якщо все пройде успішно, зможемо запровадити таку ж практику і в інших областях. Незважаючи на політичну істерію, все йде нормально. Ми добудовуємо гідроелектростанцію, розбудовуємо дороги, активно готуємося до Євро-2012.

У залі лунають оплески. Після півгодинної наради Юлія Тимошенко залишає приміщення облради. Інші київські гості в кулуарах кажуть, що за півдня поїздок їм навіть не запропонували мінеральної води, хоч у спеку хотілося пити.

Зараз ви читаєте новину «Уряд надасть Львівщині 25 мільйонів гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі