четвер, 10 квітня 2008 18:40

Юрій Луценко не піде на вибори київського міського голови

Міністр внутрішніх справ 43-річний Юрій Луценко буде першим номером списку блоку "Наша Україна — Народна самооборона" на виборах до Київради. Балотуватися на посаду столичного міського голови він не збирається. Про це розповів у середу на прес-конференції.

Перед приїздом Луценка на проїжджій частині стає регулювальник. Міністр під"їжджає на "фольксваґені" із синім номером 0001. Регулювальник зупиняє рух, Луценко проїжджає.

Міністр виходить із авто. За ним — два охоронці. Одному Луценко віддає папери, другому — мобільний. Швидко заходить до зали. Охоронці залишаються за дверима.

— Я не висуватиму своєї кандидатури на посаду мера, — каже Луценко. — Я виступав і далі виступатиму за єдиного кандидата.

Розповідає, що напередодні ввечері затвердили список "нашоукраїнців" на вибори до Київради — 78 кандидатів. Луценко називає першу п"ятірку — він сам, заступник міністра культури Юрій Зубко, колишній голова Ощадбанку Олександр Морозов, працівник Міністерства охорони здоров"я Катерина Лук"янова та начальник столичної міліції Віталій Ярема.

— Я не дам нікому стати новим "космосом" і новим "космічним агентством", — натякає Луценко на політичне прізвисько нинішнього міського голови Леоніда Черновецького. — У нашому списку немає людей, для яких бізнес є настільки важливим, щоб домовлятися з "космонавтом".

Журналісти запитують, кого Луценко бачить єдиним кандидатом від коаліції на посаду столичного мера. Міністр ухиляється від відповіді. Каже, що треба й далі радитися. Але він зустрічався з усіма можливими кандидатами:

— Кожен із них має свої амбіції, плюси й мінуси. Як відомо, демократи об"єднуються за п"ять хвилин до розстрілу. Якщо вони не домовляться, то я готовий бути секундантом.

Зараз ви читаєте новину «Юрій Луценко не піде на вибори київського міського голови». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі