середа, 30 липня 2008 18:29

Юлія Тимошенко залучить до боротьби з наслідками повені армію

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко під час позачергового засідання уряду в понеділок читає на своєму мобільному телефоні статтю в інтернеті: ”Чи буде утворена Українська автокефальна помісна православна церква”
Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко під час позачергового засідання уряду в понеділок читає на своєму мобільному телефоні статтю в інтернеті: ”Чи буде утворена Українська автокефальна помісна православна церква”

Другу середу поспіль під Кабінет Міністрів приходять соціалісти. Спочатку акцію анонсували як протест проти дорожнечі. Та за кілька годин до неї на сайті Соцпартії повідомили, що уряд збираються критикувати за повені.

Уранці кілька сотень соціалістів на чолі із секретарем політради СПУ Олександром Ніколаєнком стоять із плакатами "Нема сала — Юля вкрала", "Порожні кошики — плакали наші грошики". У мікрофон кричать, що уряд не виділяв грошей на зміцнення дамб у Західній Україні. Мовляв, тому й затопило ті області. Ставлять картонну коробку для збору грошей постраждалим від повені.

Один із протестувальників запитує в іншого, навіщо цей мітинг.

— Чтобы лишний раз обгадить правительство, — відказує той.

На сьомому поверсі Кабміну прем"єр-міністр 47-річна Юлія Тимошенко розпочинає засідання. Повідомляє, що рівень води в затоплених регіонах спадає:

— Кризу ми пройшли і зараз погодні умови є спокійними. Немає жодних застережень щодо поновлення кліматичних явищ.

Розповідає, що до 108 населених пунктів дістатися можна лише на човні чи вертольоті. Зазначає, що туди доправляють їжу, воду та ліки.

— Постраждалим почали видавати гроші — аванс до кінцевої оцінки завданої шкоди, — говорить прем"єр. — Це 5, 2,5 та тисяча гривень.

Один із протестувальників запитує в іншого, навіщо цей мітинг

Тимошенко додає, що працівники "Укрпошти" розноситимуть гроші по домівках. Збитки від повені уряд оцінюватиме за спрощеною схемою. Мовляв, щоб не витрачати час. Повідомляє, що понад мільярд гривень виділено на ремонт доріг.

— Приймемо постанову про абсолютне спрощення процедури залучення підрядників, — каже прем"єрка. — Не проводитимемо тендерів на відновлення мостів, доріг, дамб та дамо можливість місцевим органам влади обрати найефективнішого підрядника, який зможе здійснити відбудову в найкоротший період.

Переконує, що гроші не розкрадуть. Бо за видатками стежитиме Контрольно-ревізійне управління, яке очолює "бютівець" Микола Сивульський.

Юлія Тимошенко згадує про візит на Івано-Франківщину. Там її нібито просили залучити Міноборони для ліквідації наслідків повені.

— Тож ми приймемо постанову. І військові допомагатимуть розбирати  завали, — обіцяє прем"єр-міністр.

Зараз ви читаєте новину «Юлія Тимошенко залучить до боротьби з наслідками повені армію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі