вівторок, 08 липня 2008 18:32

Юлія Тимошенко готова станцювати для Януковича

Юлія Тимошенко готова станцювати для Януковича

В Українському домі у понеділок уряд представив проект змін до цьогорічного бюджету. На презентацію міністри прибувають на "мерседесах" та "лексусах" елітного класу. Хоча ще три місяці тому вони приїхали сюди на синьому автобусі "ікарус". Звітували тоді про 100 перших днів роботи уряду.

Доки немає Юлії Тимошенко, міністри спілкуються за лаштунками. У першому ряду зали сідають кілька нардепів-"бютівців". Зала заповнена журналістами та працівниками міністерств. На сходах між рядами вмощується нардеп із блоку НУ-НС Тарас Стецьків — йому не вистачило місця.

Прем"єрка запізнюється на півгодини. За хвилину до її появи міністри виходять на сцену. Починає грати "Циганочка". Урядовці та гості сміються. Музику вимикають.

Прем"єр-міністр 47-річна Юлія Тимошенко заходить із міністром фінансів Віктором Пинзеником. Виступає понад годину.

— За шість місяців ми готові вам сьогодні презентувати наш "Український прорив", — говорить Тимошенко про проект змін до бюджету. — 30,4 мільярда гривень додатково — це і є той прорив.

Переконує, що інфляцію її уряд подолав. Нагадує, що торік у червні за керівництва Віктора Януковича вона була в 2,5 разу більшою.

"Проривом" називає скорочення державного боргу України, виведення з банкрутства "Нафтогазу", виділення грошей на будівництво доріг та очікування вдвічі більшого врожаю зерна.

— Я пам"ятаю слова президента під час виборчої кампанії, що вчителю і лікарю потрібно повернути підтримку держави, — каже прем"єр-міністр. — І я вірю в те, що ми із президентом і Верховною Радою будемо єдині в тому, щоб з 1 вересня ввести єдину тарифну сітку для всіх бюджетників, аби вони отримали підвищення зарплати.

Прем"єрка додає, що пенсії зростуть у 1,5 разу. Більше грошей отримають інваліди, сироти, матері-героїні. Відповідні зміни до бюджету набудуть чинності в разі затвердження їх Верховною Радою.

У Тимошенко запитують, чи готова вона відзвітувати перед парламентом і прийняти антиінфляційні заходи Партії регіонів в обмін на підтримку її бюджету.

— Ми для Партії регіонів зробимо все, навіть неможливе: відзвітуємо, станцюємо, заспіваємо. Покажемо, як далі виправлятимемо інфляцію, що дісталася нам у спадщину, — усміхається вона.

Юлії Тимошенко аплодують. Вона повторює, що інфляція за часів прем"єрства Віктора Януковича була більшою. Хоча за шість місяців цьогоріч ціни виросли на 15,5%, а за весь 2007-й — на 16,6%.

Зараз ви читаєте новину «Юлія Тимошенко готова станцювати для Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі