четвер, 14 квітня 2011 01:30

У влади немає кандидатури на мера Чернівців

15 квітня виконувач обов'язків міського голови Чернівців, секретар міськради Віталій Михайлишин має звернутися до Верховної Ради з проханням призначити дострокові вибори мера. 31 березня більшість міськради висловила недовіру міському голові Миколі Федоруку.

— Можуть тягнути час до виборів у Верховну Раду і восени наступного року об'єднати їх із виборами мера Чернівців, — говорить депутат міськради від "Фронту змін" 57-річний Ярослав Курко. — Бо зараз у влади немає кандидатури на цю посаду.

Чому зняли Федорука?

— Він не хотів бути "англійською королевою". Більшість у міськраді намагалася внести зміни до регламенту та позбавити його повноважень формувати виконком і приймати рішення щодо розподілу бюджетних коштів. До того вони ухвалювали рішення, але мер накладав вето. Тепер більшість має "свого" виконувача обов'язків голови.

Яка зараз ситуація в місті?

— Ті, хто не погоджується з відставкою, створили громадську організацію на захист міського голови. Тим часом рішення по життю міста прийматиме виконком, який сформує сесія. Відкликали з відпусток заступників мера. Система налагоджена, й вона працює. Федорук керував містом 17 років.

Кажуть, губернатор Михайло Папієв запровадив "пряме губернаторське правління". Як це розуміти?

— Це чутки. Але деякі наради відбуваються спільно з чиновниками обласної держадміністрації.

Наскільки законною є відставка мера?

— Вона незаконна, бо припинити повноваження міського голови можна лише, якщо він порушував Конституцію. А для цього потрібно було рішення суду, яке свідчить, що Федорук порушує права громадян. Депутати ж зачитали лише список із 10 необґрунтованих звинувачень.

Зараз ви читаєте новину «У влади немає кандидатури на мера Чернівців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі