вівторок, 26 червня 2007 19:00

У Стамбулі Ющенко говорив про дороги

Автор: фото: Микола ЛАЗАРЕНКО
  Президент України Віктор Ющенко вітається з президентом Грузії Михайлом Саакашвілі. Позаду за ними спостерігає президент Росії Володимир Путін
Президент України Віктор Ющенко вітається з президентом Грузії Михайлом Саакашвілі. Позаду за ними спостерігає президент Росії Володимир Путін

— Настав час створення Чорноморської зони вільної торгівлі, заснованої на правилах і нормах Світової організації торгівлі, — заявив учора президент України Віктор Ющенко, 53 роки, у Стамбулі.

Там проходив саміт Організації чорноморського економічного співробітництва.

— Це ще один ключ до глибшої і активнішої інтеграції між країнами ОЧЕС, — зазначив він.

Ющенко наголошує на необхідності подальшого зміцнення безпеки у регіоні:

— Необхідно під постійним контролем тримати гарячі безпекові питання — попередження тероризму, боротьби з нелегальною міграцією, торгівлею людьми, незаконним обігом наркотиків і зброї.

Україна головуватиме в ОЧЕС у другому півріччі цього року. За словами Віктора Ющенка, Київ бачить пріоритетами організації реалізацію масштабних транспортних програм:

— Україна пропонує зосередити основну увагу на втіленні масштабних проектів і програм, пов"язаних із розвитком шляхів сполучення і створенням міжнародних транспортних коридорів.

За його словами, Україна високо оцінює ідею спорудження кільцевої швидкісної автомобільної дороги навколо Чорного моря та зацікавлена у розвитку магістрального морського сполучення між країнами — учасницями ОЧЕС.

— Такі проекти матимуть неоціненне значення, зважаючи зокрема на очевидне пожвавлення туризму й торговельних зв"язків, — підкреслює він.

Зараз ви читаєте новину «У Стамбулі Ющенко говорив про дороги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі