вівторок, 26 жовтня 2010 04:42

"У сауні ми говоримо виключно про політику"

Автор: фото: Роксана ПАНАЩУК
  Кандидат у депутати Одеської міськради від ”Фронту змін” Андрій Юсов 21 жовтня провів зустріч зі своїми виборцями
Кандидат у депутати Одеської міськради від ”Фронту змін” Андрій Юсов 21 жовтня провів зустріч зі своїми виборцями

27-річний Андрій Юсов, кандидат у депутати Одеської міськради від "Фронту змін", запросив виборців свого мажоритарного округу №60 в парилку. В четвер о 19.00 до однієї з кращих саун міста прийшли троє виборців з округу Юсова та один — із сусіднього. Година оренди сауни коштує 250 грн.

Чоловіки роздягаються, обмотують стегна рушниками. Сідають на поличках парилки.

— Хоча в саунах прийнято говорити про алкоголь та дівчат, але ми говоримо виключно про політику, — каже розчервонілий Юсов.

— Ви готові нести кримінальну відповідальність за виконання своїх обіцянок? — запитує кандидата виборець Сергій з вул. Варненської.

— Кримінальну не обіцяю, а от політичну — так, — відповідає. — Я ж знову прийду до вас через чотири роки. В мене буде перевага — звіт про виконану роботу.

— Як депутата можна покарати за обман? — знову запитує Сергій.

— Існує механізм відклику депутата. На моєму окрузі — 11 тисяч виборців. 10 процентів з них можуть збирати локальний референдум. Якщо на ньому більша частина проголосує за відклик депутата, значить, депутат-мажоритарщик не впорався.

Після парилки чоловіки виходять пити трав'яний чай. Андрій Юсов обіцяє влаштувати виборцям ще кілька сюрпризів. Зокрема китайське чаювання.

— Через тиждень я відзвітую перед вами по фінансуванню моєї передвиборної кампанії, — додає. — Поясню, звідки в мене взялися гроші на виборчу кампанію і на що вони витрачені. Це буде перша спроба дати такий звіт у нашій країні. В Європі й Америці — це нормально. Кандидат просить виборців наповнити його рахунок. Так перевіряється його кредит довіри. Потім він звітує про витрати. Інакше не зрозуміло звідки в депутата гроші на біґборди, ефірний час, будівництво дитмайданчиків.

— А за які гроші ви нас тут зібрали? — запитує Владислав з вул. Терешкової.

— Директор цієї сауни сам погодився безкоштовно допомогти, — відповідає. — Коли йшов до нього домовлятися, то думав, що пошле мене.

Юсов кличе виборців до парилки. За 7 хв. чути, як вони з криками стрибають у басейн. Коли виходять, від їхніх тіл йде пар.

Кандидат розповідає, що запрошував у сауну всіх, з ким зустрічався на окрузі.

— Агітатори вже людям поперек горла сидять, — пояснює. — Коли говориш з виборцями в дворах, вони напружені, недовірливі. Тож треба шукати нові шляхи спілкування з людьми.


Із "Пори" перейшов у партію Бродського


Андрій Юсов раніше був одним із лідерів партії "Пора". Потім пішов у Партію вільних демократів Михайла Бродського. Зараз є начальником управління молодіжної та сімейної політики Одеської міськради. Одружений, має сина.

Зараз ви читаєте новину «"У сауні ми говоримо виключно про політику"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі