пʼятниця, 13 червня 2008 16:44

У Раді достатньо голосів для відставки Тимошенко

60-річний "регіонал" Микола Азаров заявив, що сьогодні у Верховній Раді вистачає голосів для відставки Кабміну Юлії Тимошенко.

— Справа навіть не в тому, проголосує чи не проголосує парламент, — зазначає нардеп. — Недовіра пролягає в усіх діях цього уряду. Будь-яка його публічна заява примушує фахівців ставити під сумнів те, що говориться.

Додає, що уряд не спирається на більшість у парламенті, бо її немає.

— Порушують норму Конституції — уряд має спиратися на коаліцію, а та повинна налічувати мінімум 226 депутатів. Тому в Україні не існує конституційного уряду, — говорить він.

Тиждень тому "бютівець" Ігор Рибаков та нардеп від блоку НУ-НС Юрій Бут вийшли з коаліції. Тепер вона налічує 225 депутатів.

— Я сумніваюся, що "регіонали" мають необхідну кількість голосів для відставки уряду, — коментує директор Інституту проблем управління ім. Горшеніна Кость Бондаренко, 38 років. — Хіба що знайдуть спільну мову із Секретаріатом президента. Але Партії регіонів невигідно це робити. Бо їм доведеться відповідати за важку ситуацію в країні.

Для відставки уряду в парламенті треба 226 голосів.  Фракції Партії регіонів, Компартії та Блоку Литвина разом мають 222 мандати. Якщо до них додати голоси Рибака й Бута, Івана Плюща — він не входив до коаліції — та депутатів із партії "Єдиний центр", то вийде 231 голос.

Зараз ви читаєте новину «У Раді достатньо голосів для відставки Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі