понеділок, 07 липня 2008 17:26

У президента обговорювали бюджет

Учора зранку в Секретаріаті президента узгоджували проект змін до бюджету на 2008 рік. На зустріч із президентом Віктором Ющенком прийшли прем"єр-міністр Юлія Тимошенко, голова Верховної Ради Арсеній Яценюк та керівник Нацбанку Володимир Стельмах.

О 9.00 Стельмах іде з вул. Інститутської на Банкову. Тримає велику чорну папку. Каже, що уряд не погоджував із Нацбанком погіршення прогнозу інфляції на цей рік з 15,3% до 15,9%. Такі показники Кабінет Міністрів затвердив на позачерговому засіданні в суботу.

Нарада триває понад 2 год. Після неї ніхто з учасників до журналістів не виходить. Позицію глави держави озвучує прес-секретар президента Ірина Ванникова. Каже, що Віктор Ющенко хоче збільшити на 1 млрд грн бюджетне фінансування Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України". Мовляв, це дозволить збільшити обсяги закачування газу в підземні сховища. Також  вимагає додаткових грошей для армії.

Тим часом на подвір"ї перед секретаріатом працівники готуються до візиту президента Угорщини Ласло Шойома. Стелють червону килимову доріжку, ставлять горщики із квітами.

Об 11.00 до секретаріату починають з"їжджатися депутатські автомобілі. Нардепи із фракції "Наша Україна — Народна самооборона" ідуть на нараду до глави держави. Такі відбуваються перед початком сесійного тижня.

— Не знаю, про що говоритимемо. Скоріше за все, про бюджет, — каже нардеп від "НУ-НС" Ольга Герасим"юк, 49 років. — Подзвонили і сказали приїхати до президента на зустріч.

Народні обранці швидко заходять усередину. У зв"язку з візитом угорського президента вул. Банкову перекривають міліціонери. Журналістів просять піти.

Із депутатами президент спілкується 2 год.

— Зустріч ще продовжується, але я пішов, бо набридло слухати моралі, — каже "нашоукраїнець" 50-річний Анатолій Гриценко. Він залишає секретаріат  першим.

Нарада завершується перед приїздом президента Угорщини. Депутати змушені виходити через запасний вихід — позаду секретаріату. Дзвонять водіям, щоб під"їжджали туди.

— Основна тема — зробити бюджет таким, аби він знизив інфляцію, — розповідає про розмову з Віктором Ющенком нардеп від НУ-НС Іван Заєць, 56 років. — Ми хочемо, щоб його прийняли наступного тижня. Але буде видно.

Зараз ви читаєте новину «У президента обговорювали бюджет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі