вівторок, 22 лютого 2011 08:30

"У нас знайдеться свій Михайло Ходорковський"

Автор: фото з сайта www.reporter.rovno.ua
  Юрій Прокопчук
Юрій Прокопчук

Колишній міністр економіки Богдан Данилишин стверджує, що між президентом Віктором Януковичем та його попередником Віктором Ющенком існують домовленості. Тому проти екс-міністрів-"нашоукраїнців" з уряду Тимошенко не порушують кримінальні справи.

— Згоден із Данилишиним, — каже "бютівець" 46-річний Юрій Прокопчук. — Проти міністрів, які входили до БЮТ, порушують кримінальні справи, їх затримують. У цю компанію потрапив і Юрій Луценко через близькість до нашої політичної сили. Я не за те, щоб посадили міністрів із "Нашої України". Я проти будь-яких репресій. Коли ми були при владі, деякі колеги теж піднімали питання про порушення кримінальних справ проти попередників.

Проти кого?

— Я не хотів би говорити. Є звинувачення проти колишнього керівника Держрезерву Михайла Поживанова. Але ми знаємо, як приймали цей Держрезерв від попередників (із 2006 його очолював Віктор Кириченко. — "ГПУ").

Пропонували посадити колишнього керівника Держрезерву?

— Так. Зараз не тільки представників БЮТ притягують до відповідальності. Подивіться, що робиться із тими, хто пройшов по квоті Литвина. Як тільки депутатська група "тушок" стала великою, Володимир Михайлович почав розуміти, що завтра можуть прийти і за ним. У нас знайдеться свій Михайло Ходорковський, бо реалізовується російський сценарій. (Михайло Ходорковський — російський підприємець, який сидить із 2003-го. Його засудили до 14 років ув'язнення. До цього був одним із найбагатших у світі. — "ГПУ").

Що отримав Янукович від Ющенка?

— Крім "Межигір'я", підтримку на виборах. Закликаючи голосувати проти всіх, Ющенко здобув йому фактично 5 відсотків по країні. Це набагато більше того, що не добрала Юлія Володимирівна.

Ющенко отримав гарантії, що його не чіпатимуть?

— У мене немає жодного сумніву. Недарма у Харкові помиляються люди, коли оголошують ім'я президента. Називають Ющенка, а виходить Янукович. Звання президента пожиттєве. Воно залишиться за Ющенком. Як і немалі соціальні гарантії. Також Янукович йому залишив державну дачу.

Зараз ви читаєте новину «"У нас знайдеться свій Михайло Ходорковський"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі