понеділок, 02 квітня 2007 16:45

У Маріїнському парку можна поїсти і помитися

Автор: фото: УНІАН
  Біля Верховної Ради і Маріїнського палацу розбили наметове містечко прихильники Партії регіонів, соцпартії та комуністів
Біля Верховної Ради і Маріїнського палацу розбили наметове містечко прихильники Партії регіонів, соцпартії та комуністів

У Маріїнському парку столиці по обидві сторони від Верховної Ради розташувалося  наметове містечко прихильників Партії регіонів. Його тут розбили два дні тому.

— Мы поддерживаем коалицию для того, чтобы президент не распустил парламент, — пояснює 43-річна Ірина з Вишневого Київської області.

Вона вручає перехожим агітаційні листівки.

— Зараз тут живе десь 500 людей. Але з кожною годиною приходить та приїздить все більше, — показує рукою на вільне місце на газоні. — Ось тут зараз будуть розкладати свої палатки ті, хто приїхав з Алчевська. Бачите, вигружають палатки з машини? — киває. — Донецьк обов"язково приїде сьогодні, Запоріжжя. Є вже Кривий Ріг, Тернопіль, Миколаїв.

У Вишневому Ірина торгує на ринку. Поки вона мітингує, її підміняє інший продавець.

— Ночью здесь не очень холодно, — знову переходить на російську Ірина. — Нам выдали одеяла, пледы. Кормят очень-очень хорошо: ветчина, сыр, йогурты, творожки. В общем, не жалуемся.

З намету виходить бабця в шапці та з шарфом Партії регіонів. 70-річна Євгенія Іванівна — киянка.

— Ми будемо за нашого Януковича стояти до кінця, — каже.

Кормят очень-очень хорошо: ветчина, сыр, йогурты, творожки

Стверджує, що прийшла сюди добровільно.

— Грошей нам ніхто не платить, ви що? — зводить плечима.— Я тільки по телевізору глянула, що палатки стоять — Боже... І зразу сюди.

Жінка розповідає, що була в наметовому містечку і під час президентських виборів.

— Навіть партійний одяг відтоді зберегла, і тепер його одягла — хвалиться.

Неподалік дівчата зносять пакети, ставлять їх біля дерева. Хлопці розкладають намет.

— Тут є бачки з водою, — показує Ірина. — Там є велика палатка. Ми можемо зайти, помитися. Там є й туалет. Вночі нас охороняє міліція, і є своя охорона з хлопців.

Потім діляться враженням від мітингу на Європейській площі, який проходив на вихідних:

— Було дуже гарно. Янукович виступав! — піднесено говорить бабуся.

— Євгенія Іванівна, зачекайте, — махає рукою інша. — От для сравнєнія. В нас була Таїсія Повалій, Катя Бужинська. Артісти — просто душа радується. Я йшла через Майдан, як послухала їхні незрозумілі пісні, то ви мене вибачте...

Біля Маріїнського парку прогулюються два чоловіки у костюмах. Представляються депутатами Ялтинської міської ради: Степан Приймак і Сергій Земін. Останній розповідає, що приїхав до столиці підтримати друзів, які в наметовому містечку. Для цього взяли відпустку на три дні. Поселилися в готелі "Славутич". Обидва мають намір брати участь в акціях на підтримку прем"єр-міністра Януковича.

Зараз ви читаєте новину «У Маріїнському парку можна поїсти і помитися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі