неділя, 29 липня 2007 17:20

У Кириленка кидали яйця

Автор: фото: Олександр КОСАРЄВ
  ”Нашоукраїнка” Ольга Герасим’юк, яка супроводжувала В’ячеслава Кириленка в поїздці Черкащиною, роздає автографи
”Нашоукраїнка” Ольга Герасим’юк, яка супроводжувала В’ячеслава Кириленка в поїздці Черкащиною, роздає автографи

Минулої п"ятниці голова політради блоку "Наша Україна—Народна самооборона" 39-річний В"ячеслав Кириленко побував на Черкащині.

Уранці він приїздить на прес-конференцію до ресторану "Апельсин". Зала і стільці там — помаранчевого кольору. Кириленко розповідає про скасування депутатської недоторканності, соціальні ініціативи президента, підвищення зарплат, пенсій та виплат за народження дітей. "ГПУ" запитує, хто ще, крім першої п"ятірки виборчого списку блоку "Наша Україна—Народна самооборона", написав заяви про відмову від майбутньої депутатської недоторканності.

— Усі напишуть, — каже В"ячеслав Кириленко. — 7 серпня продемонструємо всі 450 заяв.

Біля входу в ресторан на Кириленка чекає місцева жителька Любов Сердюкова з купою паперів. Нарікає, що живе з сім"єю в аварійному будинку, а її не відселяють. Каже, що губернатор-"нашоукраїнець" Олександр Черевко не хоче її приймати. Кириленко просить помічника розібратися.

— Позаминулий губернатор був такий, що як нап"ється, то його тягають, — продовжує Сердюкова. — Але ж він хоч приймав.

Помічник Кириленка обіцяє жінці вирішити її проблему.

Голова політради блоку НУ-НС їде до Корсуня-Шевченківського, а потім до Сміли. На зустрічах так само розповідає про соціальні ініціативи. Увечері повертається назад до Черкас. Іде на мітинг.

Збираються декілька сотень прихильників блоку НУ-НС. Приходять зо два десятки симпатиків "регіоналів" та кілька соціалістів.

"ГПУ" запитує в бабці із синім прапором, чому вона за "Регіони".

— А почему я должна быть за Юльку-воровку? — зривається на крик старенька.

А почему я должна быть за Юльку-воровку?

— Так це ж не БЮТ, а "Наша Україна", — перебиває жіночка, яка стоїть збоку.

— Все вы, помаранчевые, — один хрен! Козлы и биомасса! — веде своє бабуся.

Кириленко виходить на сцену. У цей час до купки прихильників "регіоналів" підходять два чоловіки та наказують швиденько скручувати прапори й відходити.

— Чому ви йдете? — запитує жінка з помаранчевим прапором.

— Потому что не хочу слушать этот бред, — відрубує інша.

— Ото так і напишіть, що вони дурні, бо навіть слухати не вміють і йдуть самі, а не їх звідси женуть в спину, — сміється прихильниця "помаранчевих".

Тут прихильники "регіоналів" та соціалістів починають жбурляти яйцями на сцену, де стоїть Кириленко. Жодне з них не влучає. Кириленко стає емоційнішим.

— Ми знаємо, що ті хулігани не злякають нас ніякими кишеньковими  ганебними провокаціями! — підвищує голос. — Вони вже кидали в нас чим завгодно, перевертали наші автомобілі під час президентських виборів, били наших спостерігачів, труїли президента Ющенка. А їхній Янукович падав у Івано-Франківську від одного яйця.

Двоє хлопців з малиновими прапорами Соцпартії починають тікати. Їх затримує міліціонер.

— Ану відпустіть їх! — підбігає до правоохоронця колишній мер Черкас і народний депутат 5-го скликання 50-річний Володимир Олійник, який кілька місяців тому вийшов із фракції БЮТ.

З депутатом облради соціалістом Юрієм В"язьмітіновим вони виривають у міліціонера рацію. Хлопці, що кидали яйця, тікають.

Зараз ви читаєте новину «У Кириленка кидали яйця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі