четвер, 28 жовтня 2010 03:32

У кандидата в мери Херсона стріляли з дробовика

  Василь Волга
Василь Волга

Кандидат у мери Херсона від Союзу лівих сил 43-річний Владлен Гірін зібрав у вівторок прес-конференцію. Вона відбувалася у партійному офісі. О 19.35 невідомі двічі вистрелили у вікно приміщення. Стріляли дробом із гладкоствольної зброї.

— Гірін не отримав серйозних травм, — каже лідер Союзу лівих сил 42-річний Василь Волга. — Його травмувало лише осколками віконного скла. Поки маємо інформацію, що двоє присутніх були поранені дробом. Ушкодження нескладні.


Які можуть бути мотиви тих, хто стріляв?

— Ситуація, з якою зіткнувся Гірін у Херсоні, надзвичайно складна. Бо у нього є два ключові конкуренти — лідер громадської організації "Відродження" Андрій Путілов і Володимир Сальдо (чинний мер Херсона, йде від Партії регіонів. — "ГПУ"). Особливо тисне на конкурентів Сальдо — відверто використовує весь адмінресурс: міліцію, податкову, прокуратуру. Сказати, що постріли були замовлені іншими кандидатами, не можу. Але, без сумніву, це політичне замовлення, і пов'язано з балотуванням Гіріна в мери.


Чим Гірін небезпечний для конкурентів?

— Він нарощує підтримку серед населення. Ще місяць тому був на третій позиції. За нашими підрахунками, за нього готові були проголосувати 10,5 відсотка виборців. За Сальдо — 14, за Путілова — в межах 11. Зараз у Сальдо рейтинг просів до 13 відсотків, а в Гіріна до 13 відсотків підріс. Тому шукати причину пострілів треба тут.


Чому Владлен Гірін зібрав прес-конференцію о такій пізній годині?

— Це пов'язано з його завантаженістю. Він очолює велике підприємство (Гіріну належить "Херсонелектро", що випускає двері та меблеву фурнітуру. — "ГПУ"), тому проводив прес-конференцію у позаробочий час.

Зараз ви читаєте новину «У кандидата в мери Херсона стріляли з дробовика». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі