Ексклюзиви
понеділок, 19 лютого 2007 16:50

У четвер парламент голосуватиме щодо Огризка й Короля

Цього четверга Верховна Рада має намір голосувати за призначення міністра закордонних справ і голови Служби безпеки України. Кандидатом на посаду глави зовнішньополітичного відомства є Володимир Огризко, на голову СБУ — Віктор Король.

— Нам нема куди ці кандидатури відтягувати, бо вже час піджимає, — звертається до депутатів під час погоджувальної ради перший заступник голови парламенту Адам Мартинюк, 56 років. — Пора займатися й іншими справами, тому кадрові питання треба вирішити до кінця цього тижня.

Голова Комітету Верховної Ради з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування Віктор Тихонов, 58 років, говорить, що жодна з кандидатур антикризовій коаліції не подобається. Більше — Віктор Король.

— Этот человек совершенно не в теме, — каже про нього Тихонов. — Тем более, что в СБУ уже одна милиция собралась. После нескольких скандалов отношение к нему очень испортилось.

Это може быть Александр Чалый

Пояснювати, про які саме скандали йдеться, Тихонов не хоче. У кулуарах подейкують, що Віктор Король у 1990-х роках допитував якось нині найбагатшого українця Рината Ахметова, чим і впав у немилість до антикризовиків.

Про Володимира Огризка Тихонов каже, що краще б президент подав іншу кандидатуру.

— Это може быть Александр Чалый, — говорить про заступника Секретаріату президента Тихонов. — Он опытный дипломат и нормальный человек.

За його словами, остаточно профільний комітет визначиться цієї середи. У четвер ознайомить зі своєю позицією народних депутатів.

Представник президента у Верховній Раді 53-річний Роман Зварич зазначає, що Віктор Ющенко вести переговори щодо цих кандидатур не збирається.

— Президент ніколи не буде вести дешеві торги щодо його прямих конституційних повноважень, — потираючи окуляри, заявляє колишній міністр юстиції. — Це право президента призначати голову СБУ і міністра закордонних справ. Тому дискусії тут недоцільні.

Кандидатури Огризка і Короля підтримують "Наша Україна" і Блок Юлії Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «У четвер парламент голосуватиме щодо Огризка й Короля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути