вівторок, 16 жовтня 2012 06:00

У чесність виборів вірять 8,8 відсотка українців

 

Українці знімають із себе відповідальність, будучи наперед упевненими в нечесності виборів, вважає політолог Віктор Небоженко, 59 років:

— Під час цієї виборчої кампанії я зрозумів, що багато українців — "мікротушки", які готові продавати свої голоси, так само як депутати у Верховній Раді готові переходити із фракції до фракції. Вони продають голоси і знімають із себе відповідальність за свій вибір. А тоді кажуть, на чесні вибори сподіватися марно. Замість того, щоб робити реальні політичні кроки, голосувати за реальну політичну силу, вони стають у позу, сумніваючись у доцільності виборів загалом. Таку мету й переслідує чинна влада. Невіра у доцільність і чесність виборів — перший крок до авторитаризму. Спочатку людей купують, потім вони перестають вірити у вибори та не приходять на них. А тоді їх узагалі відміняють.

8,8 відсотка українців, які вірять у чесність виборів 28 жовтня, перед опитуванням добряче поїли, їм непогано живеться і все їх влаштовує. Також сюди входять затяті оптимісти, які вірять усім і всьому та, незважаючи на будь-які біди, сподіваються на краще.

Зараз ви читаєте новину «У чесність виборів вірять 8,8 відсотка українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі