середа, 08 вересня 2010 08:03

Тягнибока переобрали лідером "Свободи"

Тягнибока переобрали лідером "Свободи"

Делегати з"їзду об"єднання "Свобода" збираються в актовій залі "Київпроекту". Багато хто у вишиванках. Деякі у синіх футболках із логотипом об"єднання.

— Прошу реєструватися, — закликає одна із дівчат за столом біля входу до зали. Видає делегатам книжку "Курс ІІ. Організація і провід в націоналістичному русі".

— А де ж перший курс? — дивується чоловік, на вигляд років 25, у чорному костюмі.

— Був ще два роки тому, — відказує та.

Чоловік у четвертому ряду розглядає в газеті рейтинг найбільш згадуваних політиків літа 2010 року.

— Не думаю, що Ющенко згадувався частіше за Тягнибока. А зайняв шосте місце. Нашого тут чомусь взагалі немає, — каже. Показує статтю своїй сусідці праворуч. Та мовчки киває.

— Від нас приїхали близько 50 делегатів, — розповідає член партії 48-річний Роман Коцюба зі Львівщини. — Привіз автобус, який винаймала партія. Стоїть біля філармонії. Особисто я грошей не давав.

О 14.05 до зали заходить лідер "Свободи" 41-річний Олег Тягнибок. Делегати встають із місць, аплодують. Зі своїм заступником Олександром Сичем займає місце у президії.  Присутні співають гімн України. Після цього лідер "Свободи" оголошує хвилину мовчання за членом політради Юрієм Іллєнком. Він помер 15 червня 2010 року. Присутні обирають робочі органи з"їзду. Голова мандатної комісії Олексій Кайда доповідає, що зареєстровано 489 делегатів із 25 областей, міст Києва та Севастополя. У цей час Тягнибок виходить у коридор на брифінг до журналістів.

— Вирішили не чекати завершення, бо телевізійники б порозбігалися, — на ходу пояснює прес-секретар "Свободи" 33-річний Юрій Сиротюк.

Півгодини лідер "Свободи" говорить про узурпацію влади Партією регіонів, опозицію та місцеві вибори:

Вирішили не чекати завершення, бо телевізійники порозбігалися б

— Ми будемо пропонувати в списки саме таких людей, які відстоюватимуть інтереси українців, які покажуть, як треба господарювати. Ми йдемо з гаслом: "А хто ще захистить твої права в місцевих радах?". В органах місцевого самоврядування не виключаємо ситуативні союзи з політичними силами, які будуть нам близькими. Зрозуміло, це не стосується Партії регіонів та комуністів. Із БЮТом — можливо, "Нашою Україною" — можливо, як із Гриценком чи Яценюком.

Тягнибок повертається до зали. Дві години виступає перед учасниками з"їзду. Розповідає, що зробили за два роки. На 20-й хвилині деякі присутні починають позіхати, інші — читати газети. Ще за півгодини групками по черзі виходять із зали. Через деякий час повертаються.

Після промови Олега Тягнибока одноголосно переобирають головою "Свободи".

З"їзд відбувся в понеділок, у переддень акцій протесту опозиції під Верховною Радою.

Зараз ви читаєте новину «Тягнибока переобрали лідером "Свободи"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі