пʼятниця, 08 лютого 2008 17:18

Турчинов нагадав про інфляцію у січні 2000-го

Зі свого кабінету на п"ятому поверсі Державної податкової адміністрації вийшов її голова 41-річний Сергій Буряк. Із помічником та охоронцем спускається ліфтом на перший поверх.

Там зустрічає першого віце-прем"єр-міністра 42-річного Олександра Турчинова, повертається з ним до кабінету. Перший заступник Юлії Тимошенко залишає пальто. За кілька хвилин виходять і прямують на розширене засідання колегії ДПА, що мало відбутися вчора о 10.00.

Перед початком дозволяють зайти на 2 хв. телеоператорам та фотографам. Понад півсотні журналістам пропонують зачекати в коридорі.

— Сергій Васильович хоче кілька хвилин послухати доповідь свого зама, щоб знати деякі речі, — пояснює керівник прес-служби ДПА Віктор Косарчук, 45 років. — А потім вийде до вас.

За годину з"являється перший віце-прем"єр і головний податківець. Буряк із розпашілим червоним обличчям стає праворуч від Турчинова. Той блідий.

— Незважаючи на важку спадщину, яку ми отримали, перший місяць роботи податкової дає непогані результати, — говорить Турчинов. — Гарна робота призвела до того, що ми стабілізували державні фінанси й збільшили надходження.

— А чому в січні зменшилися кошти на рахунках уряду, про що сказав Віктор Ющенко? Чи спрямовували їх на виплату знецінених вкладів Ощадбанку? — наввипередки вигукують журналісти.

— Це злопихатєльство щодо роботи уряду, — криво усміхається Турчинов. — Із 1 січня обсяг по рахунках збільшився на 2,7 мільярдів.

Його запитують про причини рекордного за останні вісім років зростання інфляції — до 2,9%.

— Я не знаю про рекорди... — відповідає Олександр Валентинович. — Але нагадаю, хто у 2000 році був прем"єр-міністром. Так ріст інфляції був 4,6 відсотків.

Турчинов натякає на перший місяць роботи уряду Віктора Ющенка, який став прем"єром у грудні 1999-го. До того 2,5 року цю посаду обіймав Валерій Пустовойтенко.

Зараз ви читаєте новину «Турчинов нагадав про інфляцію у січні 2000-го». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі