пʼятниця, 04 вересня 2009 07:47

Трьох депутатів-сумісників Литвин налякав судом

Голова Верховної Ради 53-річний Володимир Литвин погрожує подати в суд на трьох народних депутатів, які суміщають парламентську роботу з іншою. Від моменту отримання нової посади кожен народний обранець зобов"язаний протягом 20 днів подати заяву про складання мандата.

Погроза стосувалася "бютівця" Костянтина Жеваго, який є виконавчим директором компанії "Ферекспо", начальника міліції Криму "нунсівця" Геннадія Москаля та "литвинівця" Вадима Гривковського — одного з керівників підприємства "Укрзалізничпостач".

— Поки в комітеті немає відповідних заяв від депутатів-сумісників, — каже заступник голови регламентного комітету "бютівець" Сергій Сас, 52 роки. — Правда, від Гривковського заява була. Але він її відкликав, вирішив залишитися тільки депутатом. — уточнює Сас.

Депутат-юрист із БЮТу 33-річний Святослав Олійник вважає, що в Литвина є всі шанси виграти суд у сумісників. Попередники Литвина зверталися щодо цього в суд і отримували позитивні рішення.

— Ніякої адміністративної, кримінальної відповідальності депутатам не буде, — каже Олійник. — Просто судовий процес спонукає народних обранців добровільно-примусово виконати закон.

Зараз ви читаєте новину «Трьох депутатів-сумісників Литвин налякав судом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі