четвер, 29 листопада 2007 19:09

Третьяков назвав себе державним діячем

Минулої середи увечері народні депутати від партії "Наша Україна" зібралися в своєму столичному офісі на вулиці Спаській. Із сорока нардепів, які представляють цю політсилу у блоці НУ-НС, на засідання прийшла лише половина.

Один за одним вони швидко поспішають усередину. Засідають за зачиненими дверима. Головує В"ячеслав Кириленко, 39 років. За півгодини покурити надвір виходить Олександр Третьяков, 37 років. До нього підбігають журналісти. Він прикриває обличчя руками, ховаючись від телекамер.

— Не перегороджуйте дорогу державному діячу, — відмахується він. — Я нічого не коментуватиму.

Ще за дві години до преси виходить Роман Зварич, 54 роки. Каже, що це було неформальне зібрання. Говорили про засідання Верховної Ради, що має відбутися наступного дня.

Виходить решта "нашоукраїнців". Кириленко підіймається сходами  — до свого кабінету. Охоронець загороджує дорогу журналістам.

— Ми багато уваги присвячували питанню формування коаліції демократичних сил, — продовжує тим часом Зварич. — Усі підтвердили свою відданість створенню її у складі фракцій НУ-НС та БЮТу.

На питання, чи готові вони взяти до своєї коаліції Блок Литвина та віддати їм крісло спікера, Зварич говорить:

— Поки що такої позиції фракції немає. Ми не робитимемо жодних односторонніх кроків, не узгодивши все з нашими партнерами по коаліції.

Після цього В"ячеслав Кириленко їде до Секретаріату президента. Там Віктор Ющенко також призначив зустріч іншим шістьом "нашоукраїнцям", які не підписали угоду про коаліцію з БЮТом. Після розмови з главою держави усі обіцяють підписатися. Потім Ющенко просить Кириленка відмовитися від претензій на посаду спікера. Пропонує висунути від фракції кандидатом на голову Верховної Ради виконуючого обов"язки міністра закордонних справ Арсенія Яценюка, 33 роки.

Зараз ви читаєте новину «Третьяков назвав себе державним діячем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі