понеділок, 10 вересня 2007 18:26

Торік Луценко заробив 750 тисяч гривень

Автор: фото: Сергій СТАРОСТЕНКО
  Після вчорашньої прес-конференції в Українському домі Юрія Луценка на вулиці фотографували прихильники
Після вчорашньої прес-конференції в Українському домі Юрія Луценка на вулиці фотографували прихильники

42-річний лідер блоку "Наша Україна Народна самооборона" Юрій Луценко учора  представив у Києві план боротьби з корупцією. Його прес-конференція розпочинається на 10 хв. раніше запланованого. Луценко поспішає до зали з кількома папками під пахвою. Стає біля трибуни й говорить:

— Ми — єдина політична сила, яка має конкретний план щодо боротьби з корупцією. Сьогодні в нас усі ланки суспільного життя повністю охоплені цим явищем.

На першому місці в антикорупційному плані НУ-НС стоїть скасування депутатської недоторканності та пільг. Лідер блоку розповідає, що політики, держслужбовці, правоохоронці, судді та члени їхніх родини обов"язково мають оприлюднювати декларації про доходи та видатки. За словами Луценка, за цим має стежити антикорупційне бюро.

Саме перед цією прес-конференцією Луценко оприлюднив свою декларацію про доходи за минулий рік: разом із дружиною заробив 750 тис. грн. Та про свої витрати він нічого не повідомив.

Луценко каже, що треба звузити повноваження чиновників та очистити суди.

— Суддівська система демонструє неефективність, — стукає кулаком по трибуні. — Те, що сьогодні називається рейдерством і те, що з чотирьох тисяч справ по хабарництву лише десятки доводять до завершення, свідчить про необхідність очищення судового механізму. Ми пропонуємо створити спеціальний орган, який займеться очисткою судів, а також внести зміни до Конституції, які нададуть людям право обирати суддів.


Кириленко привітав прозріння "регіоналів"

У неділю на Тернопільщині побували лідери блоку "Наша Україна—Народна самооборона" Юрій Луценко та В"ячеслав Кириленко.
— Я вважав, що ця кампанія пройде спокійно, — говорить Луценко під час зустрічі з виборцями в місті Заліщики. — На жаль, Партія регіонів знову запустила провокаційний референдум про російську мову й НАТО, щоб зіштовхнути українців.
Переконує, що масових провокацій не буде. Мовляв, від цього охочих утримуватиме досвід 2004 року. Тоді за порушення закону покарали понад 600 осіб.
Далі виступає Кириленко. У когось у залі дзвонить мобільний. Він жартує, що то не його й демонстративно вимикає свій телефон.
— Ми вітаємо те, що наші політичні опоненти — Партія регіонів — теж прозріли й виступають за скасування недоторканності, — зазначає Кириленко.
Нарікає, що коаліціянти вибрали хибний шлях для втілення цієї ідеї:
— Вони зібрали нелегітимне засідання Верховної Ради й витратили бюджетні гроші, а жодних наслідків від їхніх голосувань не буде.

Олена ДЗІК

Зараз ви читаєте новину «Торік Луценко заробив 750 тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі