понеділок, 06 серпня 2007 17:33

Томенко критикує "Нашу Україну"

Заступник голови Верховної Ради 5-го скликання "бютівець" Микола Томенко, 42 роки, заявив, що блок "Наша Україна—Народна самооборона" веде неправову виборчу кампанію. Мовляв, "нашоукраїнці" розмістили на біґбордах політичну рекламу про скасування депутатської недоторканності. Томенко вважає, що цього робити не можна, аж поки цю силу не зареєструє Центральна виборча комісія.

— Якщо ми виступаємо і вчимо "Регіони" та соціалістів закону, то повинні показувати приклад, — говорить Томенко. — На сьогодні не можна розміщати зовнішню рекламу, де є символи або назви партій.

На зауваження, що є реклама й БЮТу — плакати на білому тлі й червоними буквами написано "Український прорив" — теж розміщені на вулицях, відповідає:

— Це абсолютно законно, оскільки немає жодного символу й назви БЮТу. От Партія регіонів діє абсолютно правильно, коли пише "Захисти своє майбутнє" на фоні карти України й більш нічого.

Народний депутат від "Нашої України" 45-річний Павло Жебрівський зазначає, що це позиція лише Томенка, а не всього БЮТу.

— Мені дуже б хотілося, щоб Микола Томенко, як член п"ятірки БЮТу, згадав про підписану угоду і перестав базікати те, чого не потрібно, — різко говорить Жебрівський. — І мені б хотілося, щоб БЮТ дав оцінку таким "колкостям" з боку Томенка, який проти нас уже місяць виставляє шпильки. Мені сумно від того, що ця людина була в "Нашій Україні".

Розповідає, що НУ-НС на плакатах не агітує, щоб голосували за неї.

— "Наша Україна—Народна самооборона" зараз виступає за скасування депутатської недоторканності, а БЮТ — за проведення референдуму, — каже Жебрівський. — Це просто висловлення позиції, а не агітація.

Каже, що не хотів би повторення 2006 року.

— Тоді ми отримали плачевний результат — голубувато-червонувату коаліцію. Якщо передвиборчу кампанію вестимемо в такому руслі, то й отримаємо такий же результат.

Зараз ви читаєте новину «Томенко критикує "Нашу Україну"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі