четвер, 10 березня 2011 09:56

"То ж не парламент — один газету читає, другий спить"

Автор: фото: Тарас ПОДОЛЯН
  9 березня. Біля пам’ятника Тарасові Шевченку в Києві відзначають 197-му річницю з дня його народження
9 березня. Біля пам’ятника Тарасові Шевченку в Києві відзначають 197-му річницю з дня його народження

9 березня біля пам'ятника Шевченку в Києві зібралися з півтисячі людей. У цей день 10 років тому учасники акції "Україна без Кучми" побилися з міліцією. Після тих подій 18 осіб затримали. Кожному дали до трьох років в'язниці.

— Відсидів два з половиною роки. Змінив три зони, — згадує 40-річний Владислав Мирончук. — Втратив там зір, доводиться окуляри носити. Підхопив туберкульоз. 2004-го, як вийшов, змінив паспорт, став на облік. Поступив на заочне в університет "Україна". Роботу знайшов без труднощів, бо в нас скрізь знайомі є. Влаштувався охоронцем в автосалоні на Подолі. Працюю там досі.

Один за одним виступають промовці. Говорять, що треба міняти владу і робити "Україну без Януковича". Мирно не вдасться, має бути революція.

— Щоб зім'яти цю владу, маємо піти на барикади, — каже керівник київської організації УНА-УНСО 37-річний Ігор Мазур.

Мітинг закінчується за годину. Підходять активісти партії В'ячеслава Кириленка "За Україну!". Прийшли відзначити в цей день 197-ту річницю з дня народження Тараса Шевченка.

— За які шиши Кравчук став мільйонером? — звертається до нардепа-"нунсівця" 42-річного В'ячеслава Кириленка 69-річна Валентина Пархоменко. Торкається лацканів його чорного пальта, погладжує ґудзик. — Юля говорила, що дасть по тисячі гривень. Тільки половина людей получили. Ви хоч там скажіть про це, в парламенті. Ми ждемо, ми не вмерли ще. Накрав у народа. Вор номер один.

— Кравчук? — уточнює Кириленко. Жінка киває. — Все одно гроші в Росії.

— То все зрозуміло, — перебивають політика, кричать з усіх боків. — То ж не парламент — один газету читає, другий спить. Називається, люди на роботі.

— Ми на робочих місцях. Таких чоловік 70, — розправляє плечі Кириленко.

— А іншим треба не платити зарплату, — кричать люди. — Вони ж не роблять, ходять по своїм дєлам.

— Я ж не можу за "регіоналів" відповідати, які не ходять. У них і питайте, — відказує нардеп.

— А як ми їх побачимо? Ви ж депутат, передайте їм.

Кириленко переходить до іншої групи людей. За нього відповідає нардеп-"нунсівець" 53-річний Володимир Мойсик:

— Ми обов'язково передамо. Треба об'єднувати опозицію, тільки ви мені скажіть із ким. Із Ющенком не хочете. З Юлею хочете. А кого до Юлі тулить ще? Яценюка? "Свободу"? Також ні? Нічого, об'єднаються до виборів 2012 року. Тоді буде реальна загроза державі.

Зараз ви читаєте новину «"То ж не парламент — один газету читає, другий спить"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі