неділя, 01 квітня 2007 17:37

Тимошенко збирається остаточно покінчити з "потворою"

Автор: фото: УНІАН
  Лідери ”Нашої України” В’ячеслав Кириленко, ”Народної самооборони” Юрій Луценко і БЮТу Юлія Тимошенко після засідання Комітету національного порятунку
Лідери ”Нашої України” В’ячеслав Кириленко, ”Народної самооборони” Юрій Луценко і БЮТу Юлія Тимошенко після засідання Комітету національного порятунку

В Українському домі минулої п"ятниці відбулося засідання ініційованого 46-річною Юлією Тимошенко Комітету національного порятунку. У ньому взяли участь 19 політичних партій і 52 громадські організації.

У залі звучить спокійна музика. Над сценою плакат — "Геть зРаду!". Заходить Юлія Тимошенко. З нею — лідер "Народної самооборони" Юрій Луценко, голова партії "Пора" Владислав Каськів та Віктор Пинзеник, який очолює партію "Реформи і порядок". Сідають у першому ряду.

Засідання веде 51-річний Володимир Філенко.

— Я збирався йти на пенсію і писати політичні мемуари. Думав, що ми два роки тому перемогли. Але бачу, що це не так, — знизує плечима. Жартує: — Кажуть, що коаліціанти, які перекуповують депутатів, придумали нові питки — терти пачкою доларів по кінчиках пальців.

Юлія Тимошенко — у білому костюмі та білих туфлях. Тримає кілька папірців. У виступі говорить, що Комітет національного порятунку було створено два з половиною роки тому для протидії фальсифікаціям під час президентських виборів.

— Нині потвора знову постала. Але тільки для того, щоб ми остаточно з нею покінчили. Усе залежить від нас, від того, чи зможемо ми дати останній бій, — зводить брови.

У зал заходить лідер "Нашої України" В"ячеслав Кириленко. Сідає біля БЮТівця Андрія Шкіля. Одразу починають про щось перемовлятися.

Тимошенко продовжує:

— Якщо президент не розпустить парламент, то втратить залишки довіри у суспільстві.

Поправляє піджак. Каже, що в разі проведення дострокових виборів демократичні сили будуть іти двома списками — "Нашої України" і БЮТу.

Після засідання всі керівники опозиції виходять до журналістів. Тимошенко розповідає, що ухвалено звернення до президента Віктора Ющенка з вимогою негайного розпуску Верховної Ради.

— Я впевнений, що президент нас почує! — каже лідер "Народної самооборони" 42-річний Юрій Луценко.

Опозиціонери виходять на вулицю, сідають у два "мерседеси" і від"їжджають до Секретаріату президента.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко збирається остаточно покінчити з "потворою"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі