середа, 18 квітня 2007 17:35

Тимошенко вимагає від президента відкликати частину суддів Конституційного cуду

Автор: фото: Володимир СІНДЄЄВ
  Один з керівників виборчої кампанії Блоку Юлії Тимошенко Михайло Бродський звинувачує її у спробі підкупити суддів Конституційного суду
Один з керівників виборчої кампанії Блоку Юлії Тимошенко Михайло Бродський звинувачує її у спробі підкупити суддів Конституційного суду

Опозиція вимагає від президента відкликати всіх суддів Конституційного суду, які були призначені за його квотою. Про це на прес-конференції увечері минулого вівторка оголосили лідерка БЮТу 46-річна Юлія Тимошенко, голова "Нашої України" В"ячеслав Кириленко, 38 років, та лідер "Народної самооборони" Юрій Луценко, 42 роки.

Перед початком у залі з"являється колишній "бютівець" Михайло Бродський, 48 років. Сідає у першому ряду. Поглядає на годинник і, посміхаючись, каже:

— Почему они опаздывают? Узнали, что я есть?

З півгодинним запізненням заходять Тимошенко, Кириленко та Луценко. Вони усміхаються перед телекамерами й сідають за стіл. Луценко дивиться, що перед ним стоїть табличка з прізвищем Кириленка, встає і міняє на свою.

— Конституційний суд, який існує на сьогоднішній день, не може бути арбітром. Політичну кризу між собою мають вирішити політичні сили, звернувшись до народу України, а не до декількох суддів, — каже Тимошенко.

Потім зачитує звернення трьох політичних сил до президента. У ньому йдеться про те, що Ющенко має стати на захист суверенітету й державності України.

— Спочатку була купівля депутатів, потім держслужбовців, а тепер і суд не є взірцем справедливості, непідкупності.

На думку Тимошенко, зараз головна небезпека виходить саме з Конституційного суду. Тим часом, Луценко щось пише на аркуші паперу, що лежить перед ним, а Кириленко поглядає в бік, де сидить Бродський. Тимошенко ставить руки перед собою на стіл і додає:

— Покладатися на нинішній Конституційний суд — неможливо.

Раптом Бродський встає, дивиться на Кириленка і говорить:

— Слава, ты сидишь с Юлией Владимировной, которая толкает страну на раскол!

Тимошенко, не повертаючись у його бік, киває головою та усміхається. Із залу вигукують, що виступ колишнього "бютівця" — це провокація. Проте Бродський не зважає і продовжує говорити. Запевняє, що Тимошенко обіцяла йому пляшку коньяку, якщо не зуміє купити суддів Конституційного суду. За його словами, лідер БЮТу навіть просила у нього на це гроші.

— Юлия Владимировна, остановитесь, — звертається до Тимошенко: — Пока я вас не остановил!

Лідери опозиції під час виступу Бродського мовчки сидять і не дивляться на нього — хоча Бродський стоїть за два метри від них. Після того, як він завершує, вони продовжують. Юрій Луценко обурюється тим, що долю України має вирішувати суддя, яку Служба безпеки України звинуватила у хабарництві.

— Це — аморально! — каже він

Після закінчення прес-конференції до зали проривається 67-річна Параска Королюк — активістка помаранчевої революції з Тернопільщини.

— Повій! Зрадник! — кричить бабця до Бродського.

Той не відповідає, а мовчки виходить.

Прихильники Януковича зірвали брифінг опозиції

Учора о 12-й годині біля стін Конституційного cуду мав відбутися брифінг лідерів опозиції Юлії Тимошенко, В"ячеслава Кириленка та Юрія Луценка.
Навколо саме стояли кілька тисяч прихильників опозиції та владної коаліції. Багато з них пили пиво "Янтар", яке купували поруч у супермаркеті. Всередині Конституційний Суд розглядав справу щодо указу президента про розпуск Верховної Ради.
На брифінг опозиціонерів прийшли більше ніж півсотні журналістів. Їх щільно оточили прихильники Тимошенко.
Близько 12-ї через натовп прихильників Тимошенко у напрямку телекамер почала прориватися група старших жінок та чоловіків з хрестами й іконами.
— Хресту дорога! Хресту дорога! — кричала та, що ішла попереду — повна, приземиста жінка із золотими передніми зубами.
Також вигукували, що не хочуть нічого поганого і що Христос переміг усяких "мразєй". Зрештою вони розштовхали телекамери, зупинилися і вовтузились між ними, поки брифінг не скасували. Його перенесли на пізніший час.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко вимагає від президента відкликати частину суддів Конституційного cуду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі