четвер, 30 вересня 2010 05:11

Тимошенко вигнала з партії Деньковича

Автор: фото: Ігор ХОМИЧ
  28 вересня. Лідер ”Батьківщини” Юлія Тимошенко підходить до Львівського палацу залізничників на конференцію своєї партії. Ліворуч — охоронець несе її сумочку. Праворуч — нардеп-”бютівець” Віктор Швець
28 вересня. Лідер ”Батьківщини” Юлія Тимошенко підходить до Львівського палацу залізничників на конференцію своєї партії. Ліворуч — охоронець несе її сумочку. Праворуч — нардеп-”бютівець” Віктор Швець

На збори партії "Батьківщина" у львівському палаці залізничників 49-річна Юлія Тимошенко запізнилася на 20 хв. Охоронець несе за екс-прем"єркою її бежеву сумку, з якої виглядає чорний блокнот. Лідерку супроводжує нардеп Віктор Швець.

Офіціанти у фойє накривають для делегатів столи — фрукти, канапки з ковбасою та рибою.

Тимошенко сідає на сцені. Поряд — букет із троянд у формі серця.

— Учора у Тернополі опівночі провели фальшиву конференцію нашої обласної організації, — каже. — Без членів партії. В 00.30 пішли в територіальну виборчу комісію — на диво та ще працювала. Віднесли виборчі списки не з нашими членами партії. ТВК їх зареєструвала. Подібна ситуація в Києві. 12 міських і районних організацій там очолюють невідомі нам люди. Проти жодної іншої партії не ведуть таких фальсифікацій. Я хотіла би сказати Януковичу, що коли людина має такий зріст і вживає вираз "Донбасс порожняк не гонит", вона не може бути боягузом.

Тимошенко просить виключити з партії народного депутата України, заступника голови Львівської обласної ради Івана Деньковича. Він вийшов із фракції БЮТ в облраді й заявив, що сам формуватиме списки "Батьківщини".

Делегати підтримують пропозицію. Просять Тимошенко очолити першу п"ятірку виборчого списку "Батьківщини" до облради.

В нас у кризі всі області

— Я серцем і душею з вами. Але в нас у кризі всі області. Як поділити себе — не знаю, — відказує.

Першу п"ятірку затверджують у такому складі: лікар-стоматолог Роман Ілик, голова облорганізації "Реабілітація інвалідів" Ярослав Грибальський, директор фірми "Ліда", що торгує аудіопродукцією, Лідія Котеляк, керівник громадської приймальні "Батьківщини" в райцентрі Городок Володимир Саган, голова фракції БЮТ в облраді, начальник управління комунальними підприємствами облради Іван Стецькович.

— Перша двадцятка — це люди Дубеневича. Звичайним партійцям, не бізнесменам, нема місця у списках. Через його фірми відмиваються мільйони державних коштів "Укрзалізниці". Автомобілі та дачі Юлії Володимирівни купуються за ці гроші, — каже Іван Денькович, 47 років.

Ярослав Дубеневич — львівський підприємець, депутат місцевої облради від БЮТу.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко вигнала з партії Деньковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі