четвер, 26 лютого 2009 18:55

Тимошенко відмовилася скасувати пільги радянським урядовцям

Кілька тижнів тому Державне управління справами запропонувало Кабміну зменшити фінансову допомогу колишнім і нинішнім урядовцям. Тобто збільшити для них плату за користування будинками в елітних поселеннях Конча-Заспа та Пуща-Водиця.

На пільгових умовах там живуть, наприклад, колишні голова президії Верховної Ради УРСР Валентина Шевченко, заступники голови Ради міністрів УРСР Петро Тронько, Марія Орлик, Євген Качаловський — усього кілька десятків екс-високопосадовців.

Нині вони платять менше третини вартості комунальних послуг, решту доплачує держава. Держуправління справами запропонувало Мінфіну, щоб вони сплачували принаймні 30% за користування приміщеннями. Адже їхні будинки ще й охороняють і щодня прибирають. У Мінфіні за керівництва Віктора Пинзеника пішли далі й запропонували встановити повну оплату.

Арифметика така. Якщо колишній чиновник живе в половині будинку, то зараз платить 526 грн за місяць. Згідно із запропонованим Держуправлінням варіантом платив би 1159 грн, а 100-відсоткова оплата становила б 3 тис. 800 грн.

Однак прем"єр-міністр Юлія Тимошенко відмовилася піднімати радянським чиновникам платню за користування будинками. Послалася на кризу й запропонувала відкласти це питання на два роки. Мовляв, її про це попросили самі пенсіонери. "Нова ціна для нас буде непосильною, оскільки за останні роки ця плата вже зросла в три-чотири рази. Невпинно зростають також ціни на ліки й товари першої необхідності", — ідеться в їхньому листі. Хоча колишні чиновники отримують 8–10 тис. грн пенсії. Подейкують, що дехто із них також здає в оренду свої квартири в Києві, а це приносить тисячі доларів на місяць.

2006 року прем"єр-міністр Юрій Єхануров також мав намір підняти колишнім чиновникам платню за їхнє проживання в Кончі-Заспі та Пущі-Водиці. Але так само відклав це питання.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко відмовилася скасувати пільги радянським урядовцям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі