четвер, 04 жовтня 2007 18:54

Тимошенко розтлумачила слова Ющенка

Минулої середи надвечір лідерка БЮТу Юлія Тимошенко, 46 років, розповіла про те, як зрозуміла заяву президента. За кілька годин до цього Віктор Ющенко закликав усіх переможців виборів розпочати переговори щодо створення владної коаліції.

До штабу з"їжджаються її соратники — власниця "Луганськхолоду" Наталія Королевська з чоловіком, господар ринків у Харкові Олександр Фельдман, власник цукрових заводів Богдан Губський. Вони стоять біля своїх авто й чекають на лідерку. Вона виходить зі штабу й стає на ґанку.

— Я не вірю в те, що "Наша Україна" буде створювати широку коаліцію й веде з цього приводу переговори, — говорить Тимошенко. — Це неможливо з двох причин.

Вона запевняє, що "нашоукраїнці" на це не підуть, бо підписали угоду з БЮТом і зобов"язалися не створювати коаліції з Партією регіонів. Каже, що не почула пояснень від президента, бо він полетів до Німеччини й із ним неможливо зв"язатися.

— Я підозрюю, що коли президент закликав усі політичні сили до проведення переговорів, він мав на увазі, що переговори з Партією регіонів потрібно проводити виключно як із потенційною парламентською опозицією для врегулювання стосунків між нею та владою, — розмірковує Тимошенко.

Дивиться в бік, де стоять її однопартійці. Дякує, що вони так швидко приїхали.

— Вибачте, що перекладаю те, що сказав президент, — веде далі вона. — Насправді я не перекладач. Але знаю, що всі документи між нами є, усі рішення існують. І я не допускаю думки про створення будь-якого формату широкої коаліції

Тимошенко розповідає, що мала розмову з головою політради блоку "Наша Україна — Народна самооборона" В"ячеславом Кириленком. Він запевнив, що жодних широких коаліцій не буде. Але, якщо таке станеться, то БЮТ буде в опозиції. Юлія Володимирівна повертається та йде всередину штабу. Її соратники швидко прямують за нею.

53-річний президент України Віктор Ющенко, який перебував із робочим візитом у Німеччині, увечері того ж дня пояснив свою заяву:

— Для створення демократичної коаліції є голоси. Їх достатньо, щоб сформувати уряд. Але це не вирішить питання стабільності в державі.

Віктор Ющенко додає, що Партію регіонів як опозиційну силу треба залучити до контролю влади: чи то дати посади у Верховній Раді, чи в уряді. Можливо, для цього навіть запропонувати їм посаду віце-прем"єра чи кількох міністрів.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко розтлумачила слова Ющенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі