понеділок, 10 вересня 2007 18:27

Тимошенко розповіла про своє майбутнє прем"єрство

Учора о 8-й ранку біля входу в київський готель "Хаят рідженсі" на 46-річну лідерку БЮТ Юлію Тимошенко чекають шість охоронців. Разом із ними і "бютівець" Григорій Немиря, який відповідає в блоці за міжнародні зв"язки.

За кілька хвилин Тимошенко має зустрітися з представниками іноземних компаній. Серед запрошених — представники "Мотороли", "Філіп Моріс", "Райффайзенбанку" та інших всесвітньо відомих компаній.

— Тут. Уже тут! — говорить у мікрофончик один із охоронців.

Тимошенко запізнюється майже на півгодини. Виходить з авто й прямує до входу.

— Яким ви бачите майбутнє України? — запитують її біля дверей німецькі журналісти.

— А можна пізніше? Бо дуже вже хочеться поспілкуватися з інвесторами, — швидко відповідає Тимошенко й іде до зали засідань.

— Дозвольте запросити прем"єр-міністра Юлію Тимошенко! — оголошують зі сцени.

Усміхнена лідерка БЮТ стає за трибуну. Дякує, що всі так рано зібралися.

— Ви ще не знаєте, хто через двадцять із лишком днів буде владою, — розпочинає виступ вона. — Але ми вже знаємо.

Хвилин зо п"ять розповідає іноземцям про своє прем"єрство 2005 року. Ті у навушниках: промову перекладають англійською. На трибуні перед Тимошенко розставлено так багато мікрофонів, що один із них падає на підлогу.

— "5 канал" один із найдемократичніших, а не може втриматися на прес-конференції, — жартує Тимошенко.

З півгодини розповідає, що робитиме для інвесторів, коли знову стане прем"єром. Обіцяє, що їм буде легше купувати чи орендувати землю.

— Наш уряд буде найкращим за часи незалежності, — веде далі Юлія Володимирівна.

Запевняє, що після виборів нинішній прем"єр Віктор Янукович і Партія регіонів будуть в опозиції. Потім Тимошенко підписує "Контракт БЮТ з інвесторами".

Каже, що на виході присутнім роздаватимуть футболки з символікою БЮТ. Жартує, що як ітимуть після виборів до неї на зустріч в уряд, то нехай їх одягають — це буде перепусткою.

Один з американців кілька хвилин вихваляє лідерку БЮТ та порівнює її з колишньою прем"єркою Великої Британії Маргарет Тетчер.

— Ви зробили мені стільки компліментів, що інші можуть уже не робити, — усміхається йому Тимошенко.

Сходить зі сцени, обіймає й цілує американця. Каже, що його промова була найцікавішою. Потім йде до зали нарад. Згодом звідти виходить з її жовтою сумочкою охоронець. За кілька хвилин приносить іншу сумку — розписану кольоровими буквами.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко розповіла про своє майбутнє прем"єрство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі