середа, 28 травня 2008 17:59

Тимошенко пропонує Ющенкові створити коаліцію з "Регіонами"

Автор: фото: PHL
  На засіданні Кабміну Юлія Тимошенко заявила про тиск на членів Конституційного суду
На засіданні Кабміну Юлія Тимошенко заявила про тиск на членів Конституційного суду

Сьогодні вранці неподалік Кабінету Міністрів продовжували голодувати люди. Вони просять прем"єрку 47-річну Юлію Тимошенко заборонити продавати в аптеках трамадол. У наметах живуть дев"ятий день. Навколо розклали похоронні вінки.

Усередині будівлі урядовці чекають на прихід глави уряду. Міністр транспорту Йосип Вінський наливає собі чаю. Інші проглядають папери. Тимошенко запізнюється на 15 хв. Каже, що розпочинає засідання з поганої новини.

— Те, чому ми протистояли — таки відбулося, — зітхає. — Конституційний суд під суттєвим політичним тиском прийняв рішення про руйнацію всіх доходних і видаткових елементів бюджету.

Юлія Тимошенко переконує, що так борються з нею. Мовляв, судді виконали замовлення президента Віктора Ющенка та Партії регіонів:

— Фактично спрацювала широка коаліція. Було прийнято рішення, яке зробило так, що сьогодні в країні не існує бюджету.

Зачитує, що скасовано і чого тепер не отримають люди. Каже, що без джерел фінансування залишилася виплата непрацездатним, дітям війни. А втрати бюджету можуть у кілька разів перевищити надходження.

Коаліція проголосувала лише за два урядові законопроекти зі 109

— Скасована допомога на народження дітей, — продовжує Тимошенко. — 250 тисяч матерів, які народили п"ятеро і більше дітей, втратять підвищення розміру пенсій за особливі заслуги.

Прем"єрка говорить, що це рішення не підписали троє суддів Конституційного суду. Прізвищ не називає. Стверджує, що на них тиснули і погрожували звільнити.

— Я хочу звернутися до Партії регіонів, яка дала наказ своїм суддям проголосувати за таке рішення, до Секретаріату президента і до президента, — продовжує Юлія Тимошенко. — Якщо ви хочете створювати широку коаліцію, то для цього не треба знищувати Україну. Просто візьміть і створіть.

Прем"єр-міністр каже, що сьогодні разом із міністром фінансів Віктором Пинзеником зустрічатиме президента із Канади. Проситиме його не руйнувати роботу уряду. Додає, що у парламенті коаліція проголосувала лише за два урядові законопроекти зі 109, а з іншими політсилами — за 10.

— Боротьба широкої коаліції на чолі з президентом проти уряду досягла апогею, — веде далі. — Або треба зупинятися, або чесно створювати відкриту і щиру коаліцію з Партією регіонів.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко пропонує Ющенкові створити коаліцію з "Регіонами"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі