вівторок, 21 грудня 2010 10:07

Тимошенко приїхала до Генпрокуратури із шістьма охоронцями

Автор: фото: Наталія ЧУБЕНКО
  Лідерка ”Батьківщини” Юлія Тимошенко прийшла у Генпрокуратуру на черговий допит 20 грудня
Лідерка ”Батьківщини” Юлія Тимошенко прийшла у Генпрокуратуру на черговий допит 20 грудня

"Ішла на ринок по домашній сир. Дивлюся, люди стоять, за Тимошенко кричать. Я й собі стала. Телевізор дивлюся і не можу зрозуміти, що ті бандити собі дозволяють. Злить вся та ситуація", — каже 60-річна Наталія Гунько під обласною прокуратурою Львівщини.

Зранку в понеділок тут відбувається мітинг на захист лідера БЮТу Юлії Тимошенко. Під фасадом установи вишиковуються 20 міліціонерів. За кілька метрів від них стають нардепи-"бютівці" Олександр Гудима, Степан Курпіль. Вони в чорних дублянках. Народні депутати Михайло Косів та Андрій Шкіль — у довгих кашемірових пальтах. Черевики в усіх начищені до блиску.

— Якби ті пани приїхали сюди на маршрутці, то мешти добре заляпали би, — перешіптуються дві жінки. — Я нині ледве в автобус влізла. Студенти зі всіх боків постискали, чуть не задавили.

— Влада будує зону, кримінальне суспільство, де прийдеться жити по понятіям! Ви бачите, що вже твориться. До Верховної Ради професійних вбивць і кілерів пускають, — виголошує в мегафон Степан Курпіль, 51 рік. — Ми сьогодні підтримуємо нашу лідерку, бо вона завжди демонструвала законослухняність. Над нею влада чинить політичні репресії.

— Незле крала ваша лідерка, раз її тепер до прокуратури викликають, — вигукує чоловік років 45, що проходить повз. Його голос глушить скандування "Ганьба!", "Українців не здолати, всіх не кинути за ґрати!"

Акція триває годину.

— Юлі свободу! Ганьба владі! Не дадим дочь народа Тимошенко в обиду! Руки геть від Юлі — доньки України! — кричать учора в Києві під Генпрокуратурою кількасот мітингувальників, які прийшли підтримати Тимошенко.

За 1,5 год. до цього на столичній Контрактовій пл. збираються пенсіонери. Групуються по п'ятеро-десятеро.

— Любочка, спасибі, що прийшла, — каже киянка Тамара Іванівна. — Нам ніхто не платить. Це мої дєвочкі, мої подружки. Ми з Деснянського району. Дякуємо Тимошенко, що спасла нас у період кризи. Якби не дала нам тоді пенсій, ми би склали руки.

За півгодини збираються кількадесят осіб. Молоді немає. Один із організаторів мітингу-протесту підприємців Олександр Данилюк каже у гучномовець, щоб люди шикувалися в колони і йшли на вул. Борисоглібську — до Головного слідчого управління Генпрокуратури. Туди має приїхати Тимошенко.

У колоні йде киянка 54-річна Ірина Волошина. Тримає жовто-блакитну стрічку:

— Я вірю Тимошенко. Другого такого лідера, як вона, немає. Бо ще кілька місяців Янукович так поправить країною, як зараз, і держави не буде. Це страшно.

До слідчого управління приходять близько 500 людей. Стають обабіч вулиці. Їм роздають прапори "Батьківщини", нанизані на вудки. Людей відгороджують від дороги два десятки міліціонерів.

О 14.15 під'їжджає чорний "мерседес". Звідти виходить Тимошенко у сірому пальті. Четверо охоронців розштовхують натовп. Іще двоє йдуть поруч із екс-прем'єркою. Вона прямує до журналістів:

— Я хочу звернутися до Віктора Януковича особисто. Знаю, що у вас сьогодні безмежна влада. Ви можете купувати журналістів, бити до крові депутатів й знущатися над людьми. Можете розправитися зі своїми опонентами без будь-яких сумнівів. Але ні люди, ні я вас не боїмося. Я не буду ховатися в лікарні, не буду їхати з країни. Рано чи пізно з країни поїдете ви.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко приїхала до Генпрокуратури із шістьма охоронцями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

27

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі