середа, 10 грудня 2008 18:05

Тимошенко попередила про зміни в уряді

Через створення нової коаліції в складі Кабінету Міністрів будуть зміни. Кандидатами "на вихід" називають міністрів транспорту Йосипа Вінського, фінансів Віктора Пинзеника й економіки Богдана Данилишина.

— Ой, це така дрібниця, — криво усміхається перед початком засідання на запитання про це 52-річний Йосип Вінський. — Зі мною ще ніхто про це не говорив. За крісло я триматися не буду.

У залі міністр оборони Юрій Єхануров запитує його, чи справді той збирається створювати свою партію чи блок.

— Ці чутки поширюють ті, хто хотів коаліцію із Партією регіонів, — відказує Вінський. — Слава Богу, що ми це безумство зупинили.

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко, 43 роки, сідає на своє місце. Каже на камери, що уряд може залишитися в старому складі:

— Усе залежить від "Нашої України". Якщо вони голосуватимуть із партнерами, то будуть деякі уточнення в Кабміні. Якщо ж відмовляться від участі в коаліції, то поставлять під загрозу своїх міністрів.

48-річна прем"єр-міністр Юлія Тимошенко починає засідання із вечірніх подій у парламенті. Вітає обрання голови Верховної Ради та створення коаліції.

— Учора завершилася політична криза, — каже вона. — Це було зроблено всупереч колосальній протидії, цілеспрямованій руйнації переговорного процесу.

Каже, що тепер нова більшість створить "спеціальну команду" із членів усіх фракцій. Вона розроблятиме та прийматиме антикризові законопроекти.

— У найближчі дні ми посилимо склад уряду новими людьми, — натякає на заміну міністрів. — Також зможемо привести до повноцінного керівництва голів Фонду держмайна й Антимонопольного комітету. Є надія, що країна запрацює.

Обіцяє, що уряд якнайшвидше направить до парламенту проект бюджету на наступний рік. Просить журналістів чекати в сусідній кімнаті. Мовляв, по мірі ухвалення рішень їх інформуватимуть. Кличе до себе прес-секретаря Марину Сороку.

Та за кілька хвилин повідомляє, що ніяких коментарів для журналістів не буде.

— Ви ж розумієте, що після вчорашніх подій міністрам треба просто поговорити, — пояснює Сорока.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко попередила про зміни в уряді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі